Hírek

U21-évzáró Montenegró ellen

A magyar fiatalok Gyirmóton lépnek pályára a Regionális Bajnokság második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

U21-válogatottunk a Regionális Bajnokság első fordulójában 3-3-as döntetlent játszott a szerbekkel, a második fordulóban pedig Montenegrót fogadja. A mérkőzést Gyirmóton rendezik szerdán, 14 órától. A szerbek elleni kerethez képest változás, hogy két kulcsjátékos, Kovács István és Radó András a szakmai stáb rendelkezésére állhat, valamint Windecker József is felépült sérüléséből. Szolnoki Roland, Adorján Krisztián, Jova Levente és Lang Ádám ugyanakkor nem szerepelhet a mérkőzésen – írja az MLSZ honlapja.

– Az utóbbi időszakban megszokhattuk, hogy a csapat sosem tud optimális összetételben szerepelni, mindig vannak hiányzók, ezért folyamatosan változik a válogatott – mondta Róth Antal szövetségi edző. – A jelenlegi keret egy pillanatkép a korosztály aktuális állásáról. Igyekeztünk azokat a labdarúgókat meghívni, akiket a klubjuk folyamatosan versenyeztet, az NB I-es futballisták közülük is előnyt élveznek. Bízom benne, hogy a közeljövőben egyre többen kapnak szerepet csapataikban, lehetőség szerint az élvonalban, és ezzel bővülhet a választási lehetőségünk a kerethirdetések idején. Szerdán hasonlóan nehéz meccs vár ránk, mint legutóbb a szerbek ellen. Montenegró kis ország, de labdarúgásban meghatározó szerepet tölt be Európában, már korosztályos szinten is megfigyelhetők a tipikus délszláv jegyek a válogatottjaiknál. A csoportban az utolsó hazai mérkőzésünket játsszuk, szeretnénk győzelemmel zárni a találkozót, hogy a tavaszi idegenbeli összecsapásokat minél kedvezőbb helyzetben kezdhessük meg.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Nacsa Péter (Lombard Pápa), Dombó Dávid (Dunakanyar-Vác)

Védők: Baráth Botond (Honvéd), Nagy János (Újpest), Otigba Kenneth (SC Heerenveen, holland), Kelemen Dávid (MTK), Poór Patrik (MTK), Farkas Norbert (Puskás Akadémia)

Középpályások: Radó András (Haladás), Patvaros Zsolt (Kecskemét), Kovács István (Videoton), Szakály Attila (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Windecker József (Siófok)

Támadók: Bacsa Patrik (Diósgyőr), Ugrai Roland (Haladás), Skriba Máté (Tatabánya), Gyurján Bence (Haladás)

Olvasói sztorik