Hírek

Nem csökkentek a magyar esélyek

A sérülések ellenére bizakodva készülnek a kerettagok a szerdai, norvégok elleni meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor kedden kora délután megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját a szerdai, Norvégia elleni felkészülési mérkőzés előtt. A szövetségi kapitány elmondta: a sérülések ellenére a válogatott tagjai önbizalommal telve várják az összecsapást.

– Mészáros Norbert kiesésével az eredeti keretből már öt játékosra nem számíthatunk, de ez nem jelenti azt, hogy csökkentek volna az esélyeink a mérkőzés megnyerésére – fogalmazott Egervári Sándor. – Továbbra is bizakodóak vagyunk, pillanatnyilag ez a legerősebb magyar válogatott keret. Az első edzés után megállapítható, hogy az októberi két győztes mérkőzés még inkább közelebb hozta egymáshoz a játékosokat. A futballisták közti bizalom, ami mentén korábban jól működött ez a csapat, továbbra is jelen van, ami nagyon kell ahhoz, hogy képesek legyenek egymásnak segíteni a mérkőzések nehezebb időszakaiban is.

A sajtótájékoztatón részt vett a keret egyetlen norvégiai légiósa, Korcsmár Zsolt is, aki több vendégjátékost is ismerősként köszönthet szerdán. Csapatából, a Brann Bergenből nincs válogatott kerettag, de nyolc labdarúgó ellen az elmúlt hónapokban már játszott bajnoki mérkőzést.

– Közelebbről ismerem az ellenfelet, mint a csapattársaim, hiszen nyolc játékos tagja a keretnek a norvég bajnokságból, belőlük jobban fel vagyok készülve. Norvégiában a csapatok fele azt a játékstílust alkalmazza, amit a válogatott, ezért nem lesz ismeretlen számomra a taktika. Úgy vélem, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, és hasonló győzni akarást tudunk felvonultatni, mint a törökök ellen, akkor sikeresen vehetjük ezt az akadályt – idézi Korcsmár Zsoltot az MLSZ honlapja.

Egervári Sándor délután még egy utolsó edzést tartott a játékosoknak, a programban a pontrúgások gyakorlása, valamint egymás közti játék is szerepet kapott. A szövetségi kapitány a lendületes, pörgős tréning után elmondta: a húszfős keretből mindenki játékra kész, a labdarúgók lelkesen készülnek a találkozóra.

Olvasói sztorik