Hírek

A fejlődés érdekében

Egervári Sándor örül, hogy egy komoly ellenféllel, Norvégiával találkozik szerdán a válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a fejlődés érdekében jó, hogy a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésén egy erős ellenféllel, a norvég csapattal találkozik szerdán a Puskás Ferenc Stadionban – írja az MTI.

– Örülök, hogy nem egy amolyan felhozó mérkőzést játszunk majd, hanem egy komoly ellenféllel találkozunk – nyilatkozta Egervári Sándor. – A norvégok az elmúlt tizenöt évben előttünk jártak, a felkészülésünk ezen időszakába jól illeszkedik, hogy egy nálunk erősebb futballnemzettel szemben lépünk pályára.

A szakember hozzátette, most már nem elsődleges szempont, hogy kísérletezzen egy mérkőzésen, így komoly változásokat nem tervez.

– Sok pozitív élményem volt az elmúlt időszakban, de ugyanaz a gondolkodásom, mint korábban, egyszerűen most így jöttek ki a dolgok – mondta a magyar csapat egyik legjobb formában futballozó játékosa, Szalai Ádám, aki nyolc találatával holtversenyben vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

A támadó hozzátette: örül annak, hogy a német bajnokságban nyújtott teljesítményével tekintélyt szerzett magának, és felkészült arra, hogy kiemelt figyelmet kap majd a norvég védőktől.

– Mindig nagyon jó dolog a válogatottba jönni, szerencsére egy-két jobb eredménynek köszönhetően most a klubomnál is kezdenek megnyugodni a kedélyek – mondta Dzsudzsák Balázs, aki a törökök elleni legutóbbi világbajnoki selejtezőt eltiltás miatt kihagyta, a Dinamo Moszkva szélsője azonban most visszatérhet a csapatba.

A norvégok elleni találkozóról elmondta, a mai magyar válogatott az utóbbi másfél, két évben egy-egy komoly kisiklást leszámítva kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, így már szinte minden ellenféllel szemben esélyesként lép pályára, ráadásul elérte azt, hogy többnyire már nem kell a riválisok játékához igazodnia.

A jelenlegi keretből Juhász Roland az egyetlen, aki a norvégok elleni, legutóbbi hazai, 2006-os, 4-1-es vereséggel végződött Európa-bajnoki selejtezőn is ott volt a pályán. Az Anderlecht védője elmondta, hogy az a találkozó karrierje egyik legrosszabb emléke, ugyanakkor szerinte a magyar válogatott jelenleg előrébb tart. A belga klubban mellőzött futballista karrierjével kapcsolatban hozzátette, elfogyott a türelme, így hamarosan menedzserével együtt tárgyalóasztalhoz ülnek az Anderlecht képviselőivel annak érdekében, hogy a téli átigazolási időszakban távozhasson.

A magyar válogatott idei utolsó mérkőzésén, szerdán 20:30-tól fogadja a norvég csapatot a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol), Király Gábor (1860 München, német), Megyeri Balázs (Olimpiakosz, görög)

Védők: Varga József (Debrecen), Vanczák Vilmos (FC Sion, svájci), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen, norvég), Mészáros Norbert (Debrecen), Juhász Roland (Anderlecht, belga), Kádár Tamás (Roda JC, holland), Halmosi Péter (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás)

Középpályások: Koman Vladimir (FK Krasznodar, orosz), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart, német), Pintér Ádám (Real Zaragoza, spanyol), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, orosz), Elek Ákos (Diósgyőr), Pátkai Máté (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO)

Támadók: Szalai Ádám (Mainz, német), Szabics Imre (Sturm Graz, osztrák), Németh Krisztián (Roda JC, holland)

Olvasói sztorik