Hírek

Négyfrontos marad-e a Vidi?

A Magyar Kupa harmadik fordulójának szerdai csúcsmeccse: Videoton–Haladás!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jól kibabráltak a szombathelyiekkel, hiszen tavaly is a székesfehérváriakkal kellett megküzdeniük a kupában. Akkor 1-0-ra kaptak ki idegenben, otthon pedig 0-0-t játszottak, tehát szoros volt a párharc. Idén ez az egy meccs dönt a továbbjutásról. A közelmúltban bajnoki meccsen is csak egy góllal tudott nyerni a Videoton (2-1). A kupában a Haladás a Ferencvárost búcsúztatta az előző körben, ellenfele most kapcsolódik be.

A Videoton FC az egyetlen magyar klubcsapat, amely négy sorozatban, az OTP Bank Ligában, a Ligakupában, a Magyar Kupában és az Európa Ligában is versenyben van.

– Az Európa Liga-meccsek jelentik a legnagyobb élményt, hiszen a nemzetközi mezőnyben szerepelni mindig különleges, bizsergető érzés, de a bajnokság és a Ligakupa mellett a Magyar Kupában is a végső győzelem a célunk – mondta az MLSZ honlapján Kovács István, az U21-válogatott szombathelyi nevelésű játékosa, aki a hétvégén két pazar gólpasszal járult hozzá a Videoton 3-1-es győzelméhez a Debrecen ellen. – Ami a kupa esetében külön kiemelhető, és nem kis nehézséget jelent, hogy itt nincs javítási lehetőség: egy rosszul sikerült mérkőzésen elbúcsúzhat a csapat a folytatástól, éppen ezért is fontos a szerdai, Haladás elleni összecsapás. Ami a személyes helyzetemet illeti, nekem még a Magyar Kupában és a bajnokságban sem sikerült aranyérmet szereznem, ez csak a Ligakupában és a Szuperkupában adatott meg, így azzal nem lennék elégedett, ha mondjuk csak döntőbe jutnánk. Az lenne az igazi siker, ha meg is nyernénk azt.

Az 1992-es születésű Kovács István a szombathelyi Illés Akadémiáról került a Haladás NB I-es csapatába, ahol már a 2008–2009-es idényben bemutatkozott a bajnokságban és egy évvel később a kupában is.

– Sok ismerős játékos van a Haladás keretében, azt is mondhatom, sok barátom ellen szerepel a csapatom – mesélte Kovács. – Vannak, akik rendszeresen váltanak klubot, én eddig csak két csapatban, a kupameccsen most pályára lépőkben szerepeltem. Tudom, hogy Artner Tamás, aki a szombathelyi utánpótlásból érkezett, jól összerakta a Haladást, amely talán nem a megérdemelt helyen áll a bajnoki tabellán. A támadójátékuk kombinatív, gyors, Radó András és a többi támadó sok helyzetet dolgoz ki. Mi ugyanakkor igazi egység, igazi csapat vagyunk. Nemcsak a tizenegy kezdőjátékos, hanem Paulo Sousa és a teljes stáb, a kispadon ülők, de talán még a nézők is. Ez az, ami minket erőssé tesz, aminek köszönhetően helyt tudtunk állni a nemzetközi porondon is. Éppen ezért bízom a mostani sikerünkben, és abban is, hogy elérjük a célunkat a Magyar Kupa-sorozat egészében, ott leszünk a tavaszi döntőben és az aranyérmet is megszerezzük.

Radó András, a Szombathelyi Haladás támadója is felhívta magára a figyelmet klubcsapatában és a korosztályos válogatottakban nyújtott teljesítményével.

– Mondhatni, elég szerencsétlen a sorsolásunk a kupában, hiszen már a második körben megkaptuk a Ferencvárost, most pedig a Videoton otthonában lépünk pályára, de itt is esélyünk lehet a továbbjutásra – nyilatkozta az 1993-ban született játékos. – Tudjuk, hogy nagyon erős a Videoton kerete, de az utóbbi időben kimondottan jó meccseket játszottunk velük. Nagyon örülnék, ha Magyar Kupa-döntőbe tudnánk kerülni, hiszen ez Európa Liga szereplést is jelenthetne, de ez nem célkitűzés a klubnál. Most egy nehéz ellenfél vár ránk, feladatunk, hogy továbblépjünk a jó formában lévő Kovács Istvánt is a soraiban tudó Vidin. Azon leszünk, hogy ezúttal ne ő legyen a meccs kulcsfigurája.

A mérkőzést a Sport1 Televízió élőben közvetíti 17:45-től.

Olvasói sztorik