Hírek

Bölcskén várják a listavezetőt

A Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutás a tét: szerdán az NB III-as Bölcskei SE az OTP Bank Ligában élen álló Győri ETO FC-t fogadja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Döntetlennel melegített mindkét csapat a szerdai kupacsatára, de micsoda különbség van a két iksz között. A Bölcske az NB III-ban élen álló UFC Szekszárd otthonából rabolt pontot (1-1), a gólt a csereként négy perce pályán lévő Szabó Roland lőtte. Az OTP Bank Ligában első Győri ETO pedig az Üllői úti oroszlánbarlangban adta ikszre (1-1) a Ferencváros elleni bajnokiját úgy, hogy Varga Roland révén már a hetedik percben a kisalföldi együttesnél volt az előny. Pintér Attila szakvezető alakulata tizenegy mérkőzés óta nem kapott ki az élvonalban – írja a teol.hu.

– A Szekszárd elleni meccsünk után sokan fanyalogtak, erre azt tudom mondani, ez a futballszakma – hangoztatta Buzás Attila, a Bölcske edzője. – Nekünk minden mérkőzés egy kihívás, pláne ebben a kiegyensúlyozott Dráva-csoportban. Mások a lehetőségeink, körülményeink, mint az elöl álló csapatoknak. Kis egyesület vagyunk, megteremtettük a lehetőségét annak, hogy itt tartunk. Nekünk is vannak céljaink. Vasárnap megérdemeltük az egy pontot. Taktikus meccsen álltak helyt labdarúgóim. Ez azért fontos, mert megértették, hogy minden összecsapás fontos számunkra, minden részsiker, minden pont számít. Szervezett védekezésünk ellenszerét nem találta a Szekszárd. Azért nem mentünk bele egy nyílt sisakos játékba, mert ehhez jelenleg nincsenek meg a játékosaim. Ha a két sérült futballistám rendelkezésre állt volna, akkor valószínűleg két támadóval lépünk pályára.

Miután a Debrecen kikapott Székesfehérváron, a Győr két pontra növelte előnyét a bajnoki tabella első helyén. Nagy iramú, kemény csatát hozott a két zöld-fehér együttes összecsapása. Az ETO-ban inkább a védők játszottak jól, hiába volt mezőnyfölényben a Fradi, csak egyszer, Alempijevics révén tudta bevenni Sztevanovics kapuját.

– Kemény sorozatban vagyunk, hiszen Dunaújváros, Szekszárd, Győr és Pécsi MFC II elleni meccsek követik egymást – folytatta a Bölcske fiatal szakvezetője. – A szerdai kupatalálkozó nem ünnep számunkra, nem ajándékmeccs. A Győr az esélyes, amelytől ki lehet kapni, de nem feltartott kézzel. Szeretnénk büszkén lejönni a végén! Nem szeretném, ha a nagynevű rivális ellen elveszítené tartását a csapatom, ez volt a célunk az UFC ellen is. Remélem nem futották el teljesen magukat a játékosaim. A legjobb formában lévő magyar alakulatot fogadjuk, szeretnénk bizonyítani, hogy a saját környezetünkben mi sem vagyunk rosszak. Több meccsét láttam a győri csapatnak: erősek, gyorsak, taktikusan játszanak. Nem gondolom, hogy az NB II-ben szereplő labdarúgóikkal állnak ki, hiszen ebben azért van rizikó. Friss példa, vasárnap az NB III-as Létavértes az első osztályú Lombard Pápát búcsúztatta. Bízom benne, hogy az „éles” Győr látogat Bölcskére.

A Bölcske az első fordulóban a Balatonlelle ellen nyert 3-1-re, majd a Martonvásárt verte 4-0-ra. Az ETO a második körben a Babóti SE otthonában győzött 12-0-ra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik