Hírek

„A Loki a szívem csücske”

Igor Bogdanovics jelenleg az NB III-ban szereplő Hajdúböszörmény csapatában futballozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

2010 nyarán igazolt az akkor másodosztályban szereplő Hajdúböszörmény együtteséhez az újvidéki születésű Igor Bogdanovics. A rutinos csatár a Haladástól igazolt az NB II-be, korábban a Nyíregyháza, Győr, és a Honvéd csapatában is megfordult. Legszebb éveit azonban a Debreceni VSC gárdájánál töltötte, ahol három bajnoki címet is szerzett. A Rangadó.hu megkereste a 38 éves csatárt, aki elárulta, hogy technikai vezetőként, és utánpótlásedzőként is tevékenykedik már a hajdúsági kisvárosban.

– Három esztendeje vagyok itt a Hajdúböszörmény csapatánál, szerepeltünk a másodosztályban is, most pedig az NB III-ban játszom – kezdte készségesen a beszélgetést Bogdanovics. – A foci mellett technikai vezető is vagyok a klubnál. Ezen kívül még az U15-U16-os korosztállyal is én foglalkozom, mint vezetőedző.

– Első osztályt megjárt, rutinos játékosként biztosan több figyelmet szentelnek önnek a védők az NB III-ban…
– Ezt pontosan nem tudom megmondani, de azért szerintem is készülnek rám. Érzem, hogy jobban koncentrálnak a semlegesítésemre, én azonban nem nagyon foglalkozom ezzel. Még mindig jól érzem magam a pályán, törekszem arra, hogy jól játsszak, és próbálom segíteni a fiatal társaimat, hogy meg tudják csinálni a játéktéren azt, amit az edzőnk kér tőlük.

– Biztosan követi az OTP Bank Liga küzdelmeit. Kinek szurkol?
– Egyértelmű, hogy számomra a Loki mindig különleges helyen lesz a szívemben. Szurkolok nekik, és örülök, ha jó eredményeket tudnak felmutatni. Véleményem szerint, idén is a Debrecen csapata a legesélyesebb a bajnokság megnyerésére. Természetesen figyelem a többi csapatot is, ahol szerepeltem, de továbbra is a Loki a szívem csücske. Mindig szívesen emlékszem vissza arra a rendkívül eredményes, szép négy évre, amit debreceni mezben töltöttem el.

– A régi társak közül kikkel van a legjobb barátságban?
– Mondhatom, hogy mindenkivel jó kapcsolatban maradtam. Nem szeretném azt, hogy valakit kihagyjak és baj legyen belőle – mondta nevetve a 38 éves támadó. – Akiket azért megemlítenék: Ronald Habi, Sándor Tamás és Kerekes Zsombor az, akikkel a legjobb viszonyba vagyok. De mint említettem, mindenkivel kiváló kapcsolatot ápolok. Bárkivel összefutok, leülünk beszélgetni, vagy akár találkozunk egy vacsora mellett.

– Hosszú ideje Magyarországon él. Itt szeretne letelepedni?
– Én ugye házas vagyok, illetve született már itt, Magyarországon gyermekem is. Gondolkodunk rajta, hogy végleg az országban maradjunk, de sportolók vagyunk, a feleségem kézilabdázó, én pedig később is a focival szeretnék foglalkozni. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de úgy tervezzük, hogy itt maradunk Magyarországon.

– Említette, hogy utánpótlásedzőként is tevékenykedik, komolyabb edzői ambíciói is vannak a jövőre nézve?
– Pont most folyik Debrecenben a B-licences tanfolyam, amin én is részt veszek. Mindenféleképpen szeretném megszerezni ezt a papír. Utána pedig szeretnék még feljebb lépni a szamárlétrán, és A-, meg profi licencet is szerezni, hiszen mindenképpen labdarúgóberkekben szeretnék maradni a játékos-pályafutásom után is, és a focival szeretnék foglalkozni.

Olvasói sztorik