NB II

Hajdúböszörményből igazolt az MTK

Póti Krisztián személyében belsővédőt igazolt az NB II-es MTK. A Hajdúböszörmény csapatától érkezett hátvéd három évre írt alá.

Póti Krisztián 1988-ban született, eddigi pályafutása során másodosztályú együtteseknél szerepelt. A Tököl, a Jászberény és a Bőcs után a Győr második csapatához szerződött, aztán a Hajdúböszörmény egyik alapembere volt. Az elmúlt szezonban húsz mérkőzésen lépett pályára, két gól szerzett – írja az MTK hivatalos oldala.
A 23 éves védő abban bízik, hogy jövőre már egy élvonalbeli MTK tagja lehet.
– Nagy előrelépési lehetőség ez nekem – nyilatkozta Póti Krisztián. – Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy múltú klub szerződtetett, amely ugyan most nehéz napokat él meg, de nem kérdés számomra, hogy a csapat visszakerül az élvonalba. A szerződésem három évre szól, és nagyon bízom benne, hogy a másik két évet már az első osztályban tölthetem. Igyekszem fejlődni, erre garancia a szakmai stáb, örülök, hogy Garami József keze alatt futballozhatok.

– Ismert valakit korábbról a csapatból?– Személyesen senkit, de természetesen játékosként mindenkit, hiszen követtem a csapat mérkőzéseit. Nagyon szimpatikus, befogadó társasággal találkoztam, és már az első pillanatban éreztem a csapaton, hogy mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt. Számomra is a feljutás a legfontosabb, mindent ennek rendelek alá, így nem lesz nehéz megtalálnunk a közös hangot.
– A pályán mennyire sikerült már felvennie a ritmust?– A többieknél néhány nappal később kezdtem, így rajtam az első edzéseken még érződött a szabadság, de egyre inkább belelendülök a munkába.
– Belsővédőként milyen típusú futballistának tartja magát?– Elég hangosnak… Igyekszem irányítani a védelmet, bíztatni a többieket. Emellett szívesen lépek be a támadásokba is, ha van rá lehetőség, és korábbi csapataimnál gyakran bízták rám a pontrúgások elvégzését. Így volt ez Hajdúböszörményben is. Szeretném fejleszteni a gyorsaságomat és a fordulékonyságomat, de jó pap holtig tanul, úgyhogy minden tekintetben van csiszolnivaló.
– Jól ismeri a másodosztályú mezőnyt. Milyen esélyeket lát a csapat számára?– Egyelőre kérdés, hogy a nyugati vagy a keleti csoportba kerül-e a klub, de mindkét régióban a bajnokság esélyese az MTK lesz. Keleten a Nyíregyháza és a Szolnok lehetett volna a fő rivális, de a játékos-mozgásokból egyelőre arra lehet következtetni, hogy ez a két csapat nehezen tud majd beleszólni a feljutás kérdésébe. Nyugaton már kiegyenlítettebb a mezőny, több olyan csapat van, amely igyekszik játszani a futballt, de egy biztos: mindenki az MTK-t akarja majd megverni. A csapat azonban elszántnak tűnik, így remélhetőleg nem kell aggódnunk majd a bajnokság végén.

Olvasói sztorik