Hírek

Nem volt könnyű dolga a Vasasnak

A Magyar Kupa második fordulójában a Vasas 2-1-re győzött a Pénzügyőr otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es Vasas nem rajtolt valami fényesen a bajnokságban, a harmadosztályú Pénzügyőr viszont még veretlen a saját ligájában, így az angyalföldiek nem számíthattak könnyű meccsre. Nem is lett az!

Nagyjából hétszáz néző zsúfolódott össze a pasaréti pálya lelátóján. A közönség az első és a második félidőben is ugyanazt a forgatókönyvet láthatta érvényesülni a pályán: a Vasas a labdabirtoklás tekintetében nyomasztó fölényben volt, mindez azonban meddőnek bizonyult, hiszen a számottevő ziccerekkel adós maradt a vendégcsapat. Gólhelyzetek úgy-ahogy adódtak, de az első 45 percben rendre kimaradtak. Aztán a szünet után gyorsan vezetést szerzett a Vasas, de egy gyönyörű akciónak és egy pompás gólnak köszönhetően kisvártatva ismét egyenlő volt az állás, hiszen a Pénzügyőr is betalált. Ezután minden visszazökkent a korábbi kerékvágásba, a Vasasnál volt a labda, a hazai térfélen zajlott a játék, de őrjítő helyzetek nélkül. A rögzített helyzetek után veszélyes szituációk alakultak ki, de gól ezek sem hoztak, ám a budaiak védelmi hibáját kihasználva ismét betalált a Vasas (1-2). A játék képe még ezután sem változott, csak az utolsó percekben merészkedett ki térfeléről a Pénzügyőr, amely kikapott és kiesett ugyan, de egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet ezen a rendkívül sportszerű és élvezetes, folyamatosan játékot hozó meccsen.

Az OTP Bank Ligában éllovas Győr a megyei másodvonalban szereplő Babóti SE, a Lombard Pápa pedig a megyei első osztályú Tapolca együttesét búcsúztatta magabiztosan.

Magyar Kupa, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Pénzügyőr SE – Vasas SC 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Varga-Sebestyén (52.), illetve Deyvison (50.), Bobo (66.)

Babóti SE (megyei II.) – Győri ETO FC 0-12 (0-6)

Gólszerzők: Dudás Á. (10., 33., 40.), Andrics (13., 17., 28.), Alekszidze (59., 64., 80.), Völgyi (63.), Nicorec (69.), Dina (74.)

Tapolca (megyei I.) – Lombard Pápa Termál FC 0-9 (0-5)

Gólszerzők: Tóth G. (8.), Dlusztus (28.), Seye (35., 73.), Simon A. (43., 45.), Király (51.), Grőber (66.), Németh M. (90.)

Múlt szerdán már továbbjutott egy élvonalbeli és egy másodosztályú csapat: a Siófok a Budaörsöt győzte le vendégként, a Békéscsaba pedig az ESMTK otthonában nyert. A forduló további mérkőzéseit szerdán rendezik. A Tiszakanyár SE (NB III) erőnyerőként automatikus továbbjutó.

Olvasói sztorik