Hírek

„A futballunkat akarom látni!”

Bekő Balázs NB III-as csapata aszerint edz, készül és játszik, mintha magasabb osztályban szerepelne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly decemberben érdekes és emlékezetes körülmények között kellett távoznia a Videoton csapatától Bekő Balázs másodedzőnek, a klub korábbi kiváló játékosának. Hónapokig nem hallottunk felőle, majd a nyáron összejött, amire egy ideje már vágyott: végre önállóan irányíthat egy csapatot, hiszen ő lett Lucsánszky Tamás utódja az NB II-től búcsúzó Budaörsi SC-nél. A felkészülés és a bajnoki rajt jól sikerült, az együttes jelenleg négy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik a Duna-csoportban, a cél pedig nem is lehet más, mint visszajutni a másodosztályba.

Igen ám, de közben az edzőt az élvonalbeli Lombard Pápa csábította, de ebből a lehetőségből végül nem lett semmi. Szerda délután a budaörsiek meccse nyitja a Magyar Kupa második fordulóját: az első osztályban sereghajtó FGSZ Siófok látogat a budapesti agglomerációba. A Rangadó.hu érdeklődésére Bekő Balázs kifejtette, nem is a továbbjutás vagy a kiesés miatt várja ezt a meccset, inkább csapata játékára kíváncsi, és arra, hogy egy komoly csapat ellen mire képesek.

– Mivel töltötte a Videotontól való távozása utáni hónapokat?
– Feltöltődtem. Voltak különböző megkeresések, amelyek elgondolkodtattak, de amiben célokat láttam volna, olyan nem volt – mesélte Bekő Balázs. – Itt, Budaörsön láttam igazából olyan dolgot, amelyben van cél, és a lehetőségek, feltételek adottak hozzá, lehet dolgozni. Fontos volt számora, hogy most már egyedül, önállóan dolgozhassak, ne valakinek a segítőjeként, szárnysegédjeként.

– Ifj. Bene Ferenc menesztése után az ön neve is felvetődött Pápán, az edzőjelöltek között…
– Ennek tényleges háttere volt. Elég jó esély volt rá, de aztán az élet mást hozott, úgyhogy ezzel már nincs is értelme foglalkozni.

– Melyek voltak a legfontosabb feladatok, amikor nyáron nekilátott a munkának Budaörsön?
– Nagyjából kész csapatot kaptam az elődömtől, Lucsánszky Tamástól, amellyel meg kell próbálnunk visszajutni a másodosztályba. Mivel nyáron, főleg alacsonyabb osztályban nehéz igazolni, és az időintervallum is szűkös, a célom az volt, hogy nagyjából együtt tartsam azt a magot, amellyel mindez elérhető. Ez sikerült is, ehhez próbáltunk a pénztárcánkhoz alkalmazkodva hozzátenni olyan fiatalokat, akikben van ambíció, és nem azt nézik, hogy ez harmadosztály, hanem van bennük lehetőség. Ez is rendben volt, a lehetőségekhez képest. Így alakult ki a keret, és elkezdődött a bajnokság…

– A bajnoki meccseken eddig látottakkal elégedett?
– Kicsit vegyesek a gondolataim ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom, ezt a bajnokságot ezzel a csapattal meg kell nyernünk. Illene megnyernünk… Van hiányérzetem, mert játékban néha még nem tartunk ott, ahol kellene. Állandósítani kellene azt a formát, ami arra jogosít, hogy megnyerjük a csoportunknak. Ha erre képesek vagyunk, semmi különösebb gondunk nem lehet, de ha marad a hullámzás, akkor bizony nehezebb dolgunk lesz. Ebben az idősebb játékosoknak nagy szerepük lesz, nagyon sokat várok tőlük ebből a szempontból is.

– A Magyar Kupa második fordulójában a Siófokot fogadják. Fontos feladatnak, vagy csak egy kalandnak tartja ezt a párharcot?
– Nagyon fontosnak tartom, hiszen most meg lehet mutatni, hol tartunk, mennyire tudjuk magunkat motiválni, még többet kihozni magunkból. Jó visszajelzés lesz ez a jövőre nézve, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és az osztályozón jól szeretnénk szerepelni, hiszen ez hasonló léptékű feladat lesz. Nem is annyira abból a szempontból várom ezt a meccset, hogy továbbjutunk, vagy sem, hanem a futballunkat akarom látni, hogy egy komoly csapat ellen mire vagyunk képesek. Ha meg tudjuk csinálni azokat a dolgokat, amelyeket az NB III-ban, az tényleg előremutató dolog. Nagyképűség nélkül mondom, mi nem az NB III-ra készülünk. Az nem lehet cél! Aszerint edzünk, készülünk és játszunk, mintha magasabb osztályban szerepelnénk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik