Hírek

Továbbjutott a Siófok és a Békéscsaba

Sikerrel vette a Magyar Kupa második fordulóját a Siófok és a Békéscsaba.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 2. forduló
Budaörsi SC – FGSZ Siófok 0-1 (0-1)
ESMTK – Békéscsaba 1912 Előre SE 0-2 (0-1)
A győztesek továbbjutottak. A többi mérkőzést jövő kedden és szerdán rendezik.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A békéscsabaiak az ESMTK otthonában szerepeltek. Az NB III-as hazaiak kezdtek jobban, majd fokozatosan átvette az irányítást a viharsarki együttes. A csabaiak több alkalommal is helyzetbe kerültek, de vagy a védők mentettek, vagy rosszul céloztak a támadók. A negyvenedik percben Bányai 22 méteres szabadrúgását védte a látogatók fiatal montenegrói kapusa, Nemanja Scekic. A félidő lefújása előtt megszerezte a vezetést a Békéscsaba, a 44. percben jobboldali támadás után Kiss Zoltán beadása elment a hazai védők között, és a túloldalon berobbanó Juhász György hat méterről a hálóba lőtt (0-1).

A fordulás után továbbra is a vendégek irányították a játékot. Előbb Leucuta, majd a csereként beállt Randelovics és Nadaban is nagy helyzetben hibázott. A 77. percben megfogyatkozott a vendégcsapat, Raducu megkapta második sárga lapját, így a román légiós a kiállítás sorsára jutott. Ezután a hazaiak bátrabbá váltak, de Békéscsaba biztosan verte vissza a támadásokat. A hajrában a csereként beállt Pozsár biztosította az Előre győzelmét: a 88. percben Obot ment el a jobboldalon, élesen középre adott, és a jókor érkező Pozsár a tizenhatosról kapásból a hazaiak kapujába lőtt (0-2). A kilencvenedik percben egy gyors hazai kontra során Posta Tamást a vendégek tizenhatosa előtt Sorin Botis visszahúzta, a játékvezető a békéscsabai hátvédet is kiállította.

A látottak alapján a küzdelmes mérkőzésen a csabaiak megérdemelten nyertek, és bejutottak a Magyar Kupa harmadik fordulójába – tudósít a beol.hu.

Az élvonalbeli siófokiak Pál Szabolcs 27. percben szerzett találatával bizonyultak jobbnak a harmadosztályú Budaörsnél.

Olvasói sztorik