Hízelgő vereség Albániában

A Debrecen 1-0-ra kikapott az albán Skenderbeu vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
KS Skenderbeu (albán) – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Korca, 8000 néző. Játékvezető: Jordanov (bolgár)
Skenderbeu: Shehi – Gvozdenovic, Radas, Arapi, Fagu – Muzaka, Orelesi, Vucaj, Allmuca – Plaku (Bicaj, 93.), Xhafaj (Kuli, 84.). Edző: Stanislav Levi
Debrecen: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi, Varga J., Szakály P., Rezes (Máté II P., 91.) – Kulcsár T. (Ramos, 72.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Plaku (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első percek albán fölénye és két nagy helyzete után kiegyenlítetté vált a játék, a Debrecen is egyre gyakrabban lépte át a félpályát, bár igazán komoly lehetőséget nem tudott kialakítani a hazai csapat kapuja előtt. A félidő közepén azonban ismét fölénybe került a Skenderbeu, amely akár több gólt is szerezhetett volna, de hol Novakovics védett bravúrral, hol a csatárok tévesztettek célt, egy ízben pedig a kapufa mentette meg a Debrecent.

A folytatásban sem változott a játék képe, az albánok sorra dolgozták és hagyták ki a helyzeteket, míg a magyar bajnok csak elvétve jutott el a rivális kapujáig, s végül a hazaiak nyomása a 65. percben góllá érett. Ezt követően sem iparkodott jobban a hajdúsági együttes, sőt a Skenderbeu újabb találatokat szerezhetett volna, így az egygólos vereség még a Debrecenre nézve lehet hízelgő. A visszavágót egy hét múlva Nyíregyházán rendezik.

– Engem is meglepett a meccs képe, ahogyan a debrecenieket is meglepte az albán csapat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Pajkos János, a DVSC, a Diósgyőr és a Békéscsaba korábbi edzője. – Jól kezdett a Skenderbeu, és végig kézben tartotta az irányítást, helyenként kifejezetten jól játszott, motivált volt. A támadóik veszélyesek voltak, a széleket jól játszották meg, a magyarok egyszerűen nem tudták átvenni a kezdeményezést. A helyzetek alapján ki lehet jelenteni, hogy a DVSC-re nézve hízelgő az egygólos vereség. Novakovics kapus nagy bravúrjai háromszor mentették meg góltól a csapatot, ezek is kellettek ahhoz, hogy itthon legyen esély a továbbjutásra.

Úgy láttuk, hogy a magyar bajnokcsapat játékosai nem vették komolyan vezetőedzőjük intelmeit az ellenféllel kapcsolatban. Ezzel a DEAC Labdarúgó Utánpótlás szakmai igazgatója is egyetért.

– Kondás Elemér van olyan jó szakember, hogy át tudta adni a meglátásait a mérkőzés előtt a játékosoknak. Azt el tudom képzelni, hogy ezt néhányan kétkedve fogadták, mert mintha lekezelték volna az albán bajnokot. Aztán amikor akarták, már nem tudták átlépni a saját árnyékukat – ecsetelte Pajkos János. – Tipikus futballista-betegség, hogy amikor megpróbálják összekapni magukat meccs közben, már nem sikerül. De szerintem semmi nincs veszve, a Debrecen jobb csapat, és az itthoni mérkőzésen képes lesz kiharcolni a továbbjutást, bár meg kell szenvednie érte, mert nagyon masszív az ellenfél. Hozzáteszem, Selim Bouadla nagyon hiányzik, vele sokkal gördülékenyebb a játék előre, de irányítóként rengeteget tesz a védekezésért is.