Hírek

Zárásként is vereséget szenvedtek

A magyar U19-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtező elitkör harmadik fordulójában 3-0-ra kikapott Németországtól.

Kapcsolódó cikkek

Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 3. csoport, 3. forduló
Németország – Magyarország 3-0 (2-0)
Újvidék. Játékvezető: Scserbakov (fehérorosz)
Németország: Rakovsky – Costa, Hartherz, Heintz, Can – Hofmann (Füllkrug, 80.), Schulz, Rankovic, Geis (Jordanov, 60.) – Hoffman, Rüdiger (Kolasinac, 75.). Szövetségi edző: Paul Schomann
Magyarország: Abu – Poór, Lang, Czégel, Tamás K. – Patvaros (Szécsi, 45.), Adorján K., Hajdú Á. – Pál D., Radó (Novothny, 89.), Pekár (Király P., 28.). Szövetségi edző: Tuboly Frigyes
Gólszerzők: Schulz (42.), Rankovic (44.), Füllkrug (88.)
Kiállítva: Lang (27.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az már az első forduló után eldőlt, hogy a magyar válogatott nem nyerheti meg a csoportot, tehát nem juthat tovább, míg a németeknek a szerdai összecsapás előtt jó esélyük volt az Európa-bajnoki részvétel kiharcolására.

A németek a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, de a magyar válogatott az első félórában szervezetten védekezett, és tartotta az eredményt. A 27. percben Lang Ádám megkapta második sárga lapját, és tíz emberrel már nem tudta elviselni a nyomást Magyarország, az ellenfél a 42., majd a 44. percben is gólt lőtt, a 88. percben pedig beállította a 3-0-s végeredményt.

– El kell ismerni, hogy a németek jobbak voltak nálunk. A háromgólos vereségben azonban nagyban közrejátszott, hogy a 27. perctől emberhátrányban játszottunk, tíz emberrel pedig sajnos már nem voltuk egy súlycsoportban az ellenféllel – nyilatkozta az MLSZ honlapján a meccs után Tuboly Frigyes.

Az utolsó játéknapon a szerbek legyőzték Romániát, ezzel megnyerték a csoportot, és kijutottak az észtországi Európa-bajnokságra. A magyarok három vereséggel, lőtt gól nélkül zártak.

A másik mérkőzésen: Szerbia–Románia 3-0
Korábban
Magyarország–Románia 0-4
Szerbia–Németország 2-2
Románia–Németország 1-1
Magyarország–Szerbia 0-1
A végeredmény
1. Szerbia 7 pont
2. Németország 5 pont
3. Románia 4 pont
4. Magyarország 0 pont
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik