Hírek

Máris elszállt minden esély

A magyar U19-válogatott a románok elleni 4-0-s vereséggel kezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező elitkörben.

Kapcsolódó cikkek

Európa-bajnoki selejtező elitkör, 3. csoport, Újvidék
1. forduló
Magyarország – Románia 0-4 (0-2)
Magyarország: Dombó – Pál D. (Novothny, a szünetben), Tóth F., Czégel, Poór P. – Patvaros, Adorján K., Hajdú Á. (Tamás K., 59.) – Szécsi (Pekár, a szünetben), Vécsei, Radó. Szövetségi edző: Tuboly Frigyes
Románia: Buzbuchi – Nica, Tiru, Putanu, Vatajelu (Popescu, 64.) – Vastag, Iancu (Ionita, 68.), Gavra, Stanciu (Dan, 77.) – Manole, Roman. Szövetségi edző: Ovidiu Stanga

A meccs első helyzetei a magyarok előtt adódtak, de a románok első nagyobb lehetőségükből megszerezték a vezetést, a 11. percben egy gyors kontra végén Cristian Gavra volt a gólszerző – tudósít az MLSZ honlapja.

A román vezetőtalálatot követően a magyar játékosok mindent megtettek az egyenlítésért, de a támadószellemű játék egyben azt is eredményezte, hogy hátul sebezhetőbbé vált a csapat, a rendkívül keményen és agresszívan futballozó románok pedig kihasználták ezt, a szünetig újabb gólt szereztek.

A fordulás után sem változott a helyzet, a mieink elkeseredetten próbáltak támadni, de a helyzetek kimaradtak, a románok pedig éltek a kínálkozó lehetőségekkel, az 55. percben egy nagy magyar helyzet után vezetett kontra végén megszerezték a harmadik gólt, majd a 87. percben szerzett találattal 4-0-ra megnyerték a mérkőzést.

– Bármilyen furcsán hangzik, de a csapat annyira szeretett volna nyerni, hogy végül ez okozta a vesztét – mondta a mérkőzés után Tuboly Frigyes. – A játékosok már az első perctől igyekeztek támadólag föllépni, de hátul túlzottan kinyíltunk, s ez, valamint az elkövetett súlyos védekezési hibák eredményezték a keményen, sokszor kimondottan durván játszó románok góljait. Ahogy kaptuk a gólokat, egyre jobban próbáltunk menni előre, és váltunk sebezhetővé, ez vezetett a nagy különbségű vereséghez.

Az első forduló másik mérkőzésén a házigazda szerbek 2-2-re végeztek a németekkel. Mivel csak a csoportelső jut ki a júliusi, észtországi Európa-bajnokságra, a magyar válogatott ezzel a súlyos vereséggel meglehetősen nehéz helyzetbe került.

Az elitkör további programja
Május 27. vasárnap
Románia–Németország, 16:30
Magyarország–Szerbia, 19 óra
Május 30. szerda
Németország–Magyarország, 17 óra
Szerbia–Románia, 17 óra
Olvasói sztorik