Hírek

Nincs más hátra, mint előre!

Gyirmóton már nem téma a feljutás, de minden meccset meg akarnak nyerni!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nemzeti ünnepen, március 15-én nevezték ki a másodosztályú Gyirmót FC vezetőedzőjévé Csank Jánost, aki meglehetősen nehéz helyzetben van. Elsősorban nem azért, mert a kisalföldieknél már évek óta a feljutás a célkitűzés, és nem is azért, mert a listavezető MTK előnye már behozhatatlannak látszik, hanem azért, mert immár a Tatabánya és a Kozármisleny is a mesteredző új csapata elé került. A tréner eddig két meccsen irányította a Gyirmótot, az MTK otthonában, illetve hazai környezetben a Paks II ellen egyaránt 1-1 lett a végeredmény.

Csank János a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nem különösebben foglalkoznak a feljutás kérdésével.

– Még nincs két hete, hogy kinevezték a Gyirmót edzőjévé. Megismerte, kiismerte már a csapatot?
– Gyakorlatilag eddig is ismertem a srácokat, de most már nyilván jobban képben vagyok. Kevés olyan tagja van a keretnek, akit korábban nem láttam játszani. Most már elmondhatom, hogy nem rossz a tudásszintjük – vélekedett a Rangadó megkeresésére Csank János.

– Milyen tanulságokkal szolgált ez a két 1-1-es meccs?
– Az MTK ellen más volt, idegenben nehéz meccset játszottunk, egy NB I-es csapat ellen. Volt tartásunk, de csak egy-két helyzetet tudtunk kidolgozni. A Paks ellen lényegesen jobban játszottunk, több lehetőségünk volt. A végén volt egy balszerencsés szituáció, és a 95. percben egy kavarodás végén kapunk gólt. Azon múlt, hogy nem nyertünk, de akkorra már el kellett volna döntenünk a meccsei, hiszen a lehetőségeink megvoltak.

– A feljutással foglalkoznak még?
– Nem különösebben. Nyilván nyomatjuk, de ha az MTK-t megverjük, és most is nyerünk, akkor élesebb lett volna a szituáció, de legutóbb is elhibáztunk két pontot. Nem különösebben foglalkozunk vele, de minden meccs meg akarunk nyerni, hogy a második hely legalább összejöjjön. Bízom benne, hogy előbb-utóbb gólokat is rúgunk, és elkezdünk nyerni.

– Véber György mezőkövesdi szerződésében benne van, hogy NB I-es ajánlat esetén távozhat…
– Az én szerződésemben elvileg még egy év van benne, nem tettem bele ilyesmit, de nyilván meg lehet beszélni…

– Szombaton újabb rangadó vár a csapatra, ezúttal a Tatabánya otthonában!
– Ez nem jött jól, az az igazság… Ők nyerőszériában vannak, de nincs más hátra, mint előre!

Olvasói sztorik