Kiemelt hírek

Csank János távozik Zalaegerszegről

Menesztették Csank Jánost, a hét mérkőzés után mindössze egy ponttal rendelkező Zalaegerszeg vezetőedzőjét.

Kapcsolódó cikkek

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójának nyitómeccsén a ZTE 5-1-re kikapott a Győr otthonában, Ezzel betelt a pohár a zalai klubvezetésnél. Az együttes 2009-ben negyedik, tavaly ötödik, idén ismét negyedik volt a bajnokság végén, a jelenlegi szezonban hét kör alatt mindössze egy pontot szerzett.

Csank majdnem három évig dolgozott a ZTE-nél. A csapat közben az Európa Liga-selejtezőben és a Magyar Kupa-döntőben is szerepelt. Összesen 87 bajnoki meccsen irányította az együttest, amiből 41-et megnyert, 20 döntetlen és 26 vereség mellett. Hosszú és eredményes élvonalbeli edzői pályafutása során ritkán volt kénytelen bajnokság közben felállni a kispadról, ez a harmadik ilyen alkalom.

Az együttes új szakmai stábjával kapcsolatosan további döntés még nem született, erre várhatóan hétfőn kerül sor. Az új vezetőedző kiléte egyelőre még nem ismert, a végleges döntés és bejelentés a hét első felében várható!

A kialakult helyzethez néhány játékos eddigi nem megfelelő teljesítménye is hozzájárult, a közlemény szerint az ő felelősségüket is vizsgálni fogja a klubvezetés. Ezzel kapcsolatban is további lépések várhatók.

A ZTE egyébként nyolc évvel ezelőtt, 2003 őszén rajtolt a mostaninál még rosszabbul. Akkor nyolc vereséggel kezdte a szezont, ám a bajnokság végén bennmaradt az első osztályban.

Sajtóinformációk szerint ideiglenesen a klub korábbi játékosa, a jelenleg a második csapatot irányító Preisinger Sándor tartja majd az edzéseket Csank helyett. Ami a végleges megoldást illeti: Pintér Attila, Prukner László és Selymes Tibor is az utódjelöltek között lehet.

Olvasói sztorik