Hírek

A Honvéd tényleg katonacsapat!

Tíznapos edzőtáborozásra Irakba utazik a Budapest Honvéd FC csapata!

Kapcsolódó cikkek

A sportnapilap internetes oldalának tájékoztatása szerint a kispestiek nem az ilyenkor népszerű Ciprusra vagy Törökországba utaznak edzőtáborba, hanem Irakba! A fővárosi együttes február 6-16. között élvezheti az ázsiai ország vendégszeretetét.

Noha az amerikai hadsereg utolsó katonái már karácsony előtt kivonultak az országból, a legizgalmasabb kérdés, hogy mi a helyzet a biztonsággal a több mint nyolc évig tartó háborút és katonai akciókat követően.

Morgolódnak is a Honvéd játékosok, mondván, senki sem szeretne szembenézni egy gépfegyverrel, csakhogy a klub vezetői már eldöntötték, hogy a csapat utazik. Az ok egyszerű, a kispestiek ingyen élvezhetik az irakiak vendégszeretetét, a helyiek csupán egy-két felkészülési meccset kérnek cserébe az együttestől.

– Ha félni nem is kell, azért Iraknak vannak olyan részei, ahol még nem garantálnám a Honvéd biztonságát – mondta a sportlap érdeklődésére Emir Hamavandi, az iraki labdarúgás újjáépítéséért felelős szakember. – Bagdadban egyre jobb a közbiztonság, de vidéken még előfordulhatnak robbantások. A labdarúgás viszont rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. Öt-tízezer néző mindig van a meccseken, a klubok anyagi helyzete is rendben van. Az iraki labdarúgás nyitott, ha jól szerepel kint a Honvéd, szoros kapcsolatokat is kiépíthet.

A kispestiekkel kapcsolatos hír, hogy a finn próbajátékos, Jami Petteri Puustinen nem járt sikerrel, és már távozott is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik