Hírek

Kulcsemberek nem távoznak Debrecenből

A DVSC-TEVA elnöke beszélt a keret esetleges alakulásáról. Egy-két labdarúgó leigazolása elképzelhető.

Kapcsolódó cikkek

A hajdúsági klub honlapján közölt interjúban Szima Gábor elmondta: minden játékos hozzáállásával és teljesítményével elégedett volt a szakmai stáb és a klubvezetés.

– A DVSC első keretéhez harminc mezőnyjátékos tartozott az ősz folyamán, ez egy igen nagy létszám – kezdte Szima Gábor. – Volt három sérültünk, Szűcs István, Farkas Balázs és Illés Gyula, közülük kettő egyáltalán nem tudott a csapattal edzeni. Mindhárman felépültek, így velük tovább erősödtünk, ugyanakkor távozott Fodor Marcell és Mirszad Mijadinoszki. Egy mérkőzésen maximum tizenhárom mezőnyjátékos léphet pályára, ezért fordult elő, hogy sok labdarúgó keveset játszott, vagy egyáltalán nem jutott szerephez a bajnokságban, ám mint a Magyar Kupa és a Ligakupa szereplésünk mutatja: amikor ezekben a sorozatokban lehetőséget kaptak, akkor mindig jó teljesítményt nyújtottak. Ahogy a bajnokságban, úgy a két kupasorozatban sem véletlenül vagyunk veretlenek, emellett mi rúgtuk a legtöbb gólt is.

– Várható próbajátékosok érkezése a téli felkészülés során?
– Elképzelhető, hogy egy-két labdarúgót megnézünk, de ennek kicsi az esélye. Ezzel a kerettel szeretnénk a jelenlegi pozíciónkat megtartani a bajnokságban, és minél jobban szerepelni a Magyar Kupában és a Ligakupában. Előfordulhat egy-két érkező, de őket nagy valószínűség szerint nem próbajáték során igazoljuk le. A keret magas létszáma miatt elképzelhető – bár hangsúlyozom, mindenkivel elégedettek vagyunk –, hogy néhány labdarúgó játékjogát értékesítjük, vagy kölcsönadjuk más kluboknak. Vinicius Galvao és Kardos Norbert például a napokban Kecskeméten vesz részt próbajátékon, valószínűleg a tavasz folyamán ott futballoznak majd. Jelenleg is van több, kölcsönben szereplő játékosunk, akik közül lesz olyan, aki marad a jelenlegi csapatánál, de olyan is, aki más együttesben folytatja.

– A sajtó szerint Mindaugas Malinauskas szabadlistára került. Mi igaz ebből?
– Csak annyi, hogy csapatot keresünk neki. Valószínűleg kölcsönadjuk vagy eladjuk a játékjogát, de nincs szabadlistán.

– Adamo Coulibaly és Varga József esetleges távozásával is sokat foglalkozik a média…
– Ezzel kapcsolatban az tudom mondani: szinte biztos, hogy kulcsjátékosok távozására a tél folyamán nem kerül sor. Ha lesznek is olyanok, akik eligazolnak, semmiképpen sem az alapemberek közül.

Olvasói sztorik