Foci vb 2014

Hollandiából hiányzik egy kis plusz

A DVSC rutinos szélsője, Dombi Tibor Argentína sikeréért is szorít, méghozzá Lionel Messi miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este Hollandia és Argentína találkozik egymással a világbajnokság második elődöntőjében. Mindkét csapat csoportelsőként jutott az egyenes kiesés szakaszba, ahol a hollandok útja Mexikón és Costa Ricán, míg az argentinoké Svájcon és Belgiumon keresztül vezetett a legjobb négyig. Régóta a hollandok sikeréért szorít a nagy tornákon a bajnoki címvédő DVSC rutinos szélsője, a Rangadó.hu világbajnoki szakértője, Dombi Tibor, aki érdeklődésünkre Hollandia esélyeiről és debreceniek Olimpique Lyon elleni felkészülési mérkőzéséről is beszélt.

– A hollandok szinte mindig ott vannak a nagy tornákon az elődöntőben, vagy a döntőben, de valami miatt soha nem sikerült világbajnokságot nyerniük – kezdte Dombi Tibor. – Nem véletlenül vannak ott a legjobb négyben, de az sem véletlen, hogy még nem szereztek aranyérmet. Benne van a pakliban, hogy most odaérnek, hiszen például a spanyolok is úgy nyertek legutóbb, hogy előtte azok közé a csapatok közé tartoztak, akik még nem nyertek világbajnokságot. Ha megnézzük, akkor tényleg a hollandok azok, akik még hiányoznak. A hollandok adtak BEK- és BL-győztes csapatokat, valamint Európa-bajnokságot is nyertek, és tényleg komoly tradíciókkal rendelkeznek. Nyolc válogatott nyert eddig világbajnokságot, és ők még hiányoznak erről a listáról, de lehet, hogy most is hiányozni fog belőlük az a bizonyos plusz.

– Azt kapta a hollandoktól, amire korábban számított?
– Nagyjából igen, de most azért senki nem tűnik ki annyira, hogy azt lehessen mondani rá, hogy favorit. A németek az elején meggyőzőek voltak, de utána szenvedtek, és ez a többi csapatról is elmondható. Egyébként Messi miatt most Argentínának is szurkolok, hogy ő is legyen vébé-győztes. Nem is tudom eldönteni, hogy szerdán melyik csapatért szorítsak. Mindig a hollandoknak szoktam drukkolni, de most az argentinokkal is szimpatizálok Messi miatt, mert nagyon szeretem a játékát. Történjen, aminek történnie kell.

– Mire számít az elődöntőben?
– Szokták mondani, hogy a nagy tét miatt biztos unalmas lesz a meccs, mert mindenki védekezni fog és a biztonságra törekszik. Aztán ez sokszor fordítva sült el, hiszen voltak ki-ki mérkőzések. Most kettősség van bennem, hogy lehet, nagyon szuper meccs lesz, de az is lehet, hogy teljesen unalmas. Mindenki azt várja, hogy óvatosak lesznek a csapatok, de előfordulhat, hogy valamelyik gárda simán nyer. Nincs most megérzésem, szerintem bármi megtörténhet.

– Szombaton legyőzték a francia Lyon együttesét. Milyennek látta az összecsapást?
– Kívülről néztem, és nekem nagyon tetszett a meccs. Mindenki mondja, hogy kevesen voltak a Lyon első keretéből, és fiatalok voltak. Ha a mi csapatunkat nézem, akkor azt kell mondanom, hogy jól játszottunk. Nyilván ehhez kellett egy ilyen ellenfél is, de mi is játszhattunk volna rosszul, attól függetlenül, hogy ki az ellenfél. Szerintem jók voltunk és ez a legfontosabb.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik