NB I

Örömünnep a Nagyerdőben

A szurkolók ujjongva fogadták Szakály Pétert és Dombi Tibort, majd kezdődhetett a hajnalig tartó buli!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Debrecen a záróforduló szombati játéknapján meglepetésre elszenvedte szezonbeli egyetlen hazai vereségét – 2-0-ra kapott ki a Bp. Honvédtól –, ezzel a Mezőkövesdet a gyirmóti albérletben 5-0-ra legyőző, tavalyi bajnok Győri ETO-val azonos pontszámmal fejezte be a sorozatot, de sokkal jobb gólkülönbségének köszönhetően így is aranyérmes lett. A két csapat ugyanannyi győzelemmel zárta az idényt.

A hajdúsági klub 2005, 2006, 2007, 2009, 2010 és 2012 után ünnepelhet újra bajnoki címet. A kispestiek elleni vesztes meccs lefújása után néhány perccel megkezdődött a bajnoki ünneplés. A debreceni csapat az elsötétített arénában felvonult a lelátóra a díszpáholyhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök akasztotta a játékosok, illetve Kondás Elemér vezetőedző nyakába az aranyérmet. A bajnoki elsőségért járó kupát a kormányfő és Kósa Lajos polgármester nyújtotta át Szakály Péter csapatkapitánynak és Kondás Elemérnek.

A sajtótájékoztatón a hazai csapat vezetőedzője úgy értékelt, hogy uralták, a pályát, ugyanakkor az ellenfél veszélyes kontrákkal támadott.

– Jól indult a mérkőzés, aztán később is sok helyzetünk volt, de azokat nem tudtuk kihasználni. Ami az utolsó percekben történt, az számomra érthetetlen, nem akarom kommentálni – mondta Kondás Elemér.

A tréner ezután gratulált a csapatának az egész szezonban nyújtott teljesítményéért.

A Nagyerdei Stadionban húszezer torokból zengett, hogy bajnokcsapat, miközben tűzijátékkal köszöntötték az újabb trófeát begyűjtő Loki játékosait és szakvezetőit.

A szurkolók egy része a meccs, illetve a kupaátadás után sem ment haza, az új aréna északi kapujánál lévő rendezvénytéren ugyanis bulira várták az ünneplőket. A helyi Kerozin együttes igyekezett szinten tartani a bajnoki hangulatot éjfélig, amikor is megérkezett a színpadra a bajnokcsapat.

Ujjongva fogadta a Lokit az éjfélig kitartó néhány száz szurkoló, akiknek Szakály Péter csapatkapitány köszönte meg az egész éves szurkolást. A szurkolók kedvence, a hétszeres bajnok bombázó, Dombi Tibor felidézte első bajnoki győzelmüket, ami után a Nagytemplom előtti téren csaknem ötvenezren ünnepelték a csapatot. Akkor – mint mondta – nem gondoltak arra, hogy az az érzés, és az az eredmény ennyiszer megismétlődik.

Az egybegyűltek Dombi Tibor szavai után sokáig skandálták, hogy bajnokcsapat, majd a Desperado együttes koncertjével folytatódott a Loki ünneplése az új debreceni Nagyerdei Stadionnál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik