NB I

Bajnok a Debrecen, de…

A Honvéd 2-0-s sikerével elrontotta a DVSC bajnoki ünneplését az élvonal utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Debreceni VSC-TEVA – Bp. Honvéd 0-2 (0-0)
Debrecen, 20 ezer néző. Játékvezető: Andó-Szabó
DVSC: Novakovics – Mészáros N., Máté P., Brkovics, Korhut – Bódi, Zsidai, Bouadla (Tisza T., 87.), Szakály P. – Kulcsár T. (Mihelic, 67. (Dombi, 78.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics, Lovrics, Baráth – Kapacina (Zsivanovics, a szünetben), Nagy G., Csábi, Holender (Bobál D., 86.) – Vécsei, Vernes (Lőrinczy, 74.). Edző: Simon Miklós
Gólszerzők: Vernes (64.), Lőrinczy (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Telt ház előtt fogadta a bajnoki ünneplésre készülő, hazai pályán több mint egy éve veretlen Debrecen az elmúlt nyolc bajnokiján pont nélkül maradó Honvédot. A hazai csapat számára elég volt egy döntetlen a biztos elsőséghez, de veresége esetén is borítékolható volt az aranyérem, ugyanis a Győrnek több mint tízgólos győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy beérje riválisát.

Nagy lendülettel kezdett a motivált Debrecen: a második percben Bódi Ádám adott középre, Kulcsár Tamás szépen fejelt, ám Lovrics kivágta a labdát a gólvonalról. Egy perccel később Bouadla lőtt húsz méterről, de lövése nem talált kaput. A nyolcadik percben Kulcsár fordult le a védőjéről, de Kemenes Szabolcs fogta a közeli lövést.

A tizedik percben majdnem meglepte a Honvéd a hazaiakat: Máté Péter és Brkovics nem értette meg egymást, Vécsei Bálint lépett ki a labdával, de a tizenhatosról leadott lövését védte Novakovics. Azonnal válaszolhatott volna a DVSC, de Sidibe próbálkozásánál Kemenes mutatott be bravúrt. A 15. percben Mészáros Norbert lőtt, de ő sem talált kaput. Nagy rohamokat vezetett a hazai együttes, de hol Kemenes, hol a védelem állta útját a lövéseknek.

A 35. percben Sidibe lőtt nyolc méterről, de blokkolták a löketet. Egy perccel később villámgyors kontrát vezetett a Debrecen: Mészáros elé került a labda, de Kemenes ismét útját állta a lövésnek. A negyvenedik percben Sidibe csatázott ismét Kemenessel, ám újfent a kispesti kapus nyerte a párharcot. A 44. percben Holender szerezhetett volna vezetést a vendégeknek, de lövését Novakovics védte.

Óriási hazai fölénnyel telt az első félidő, ám 0-0-t mutatott az eredményjelző a szünetben.

Rögtön hazai helyzettel kezdődött a második félidő: előbb egy szabadrúgás után szabadítottak fel nagy nehezen a Honvéd-védők, majd egy újabb beívelés után egy védő lábáról pattant veszélyesen saját kapuja felé a labda. Az ötvenedik percben Kulcsár szlalomozott át a kispesti védelmen, Kemenessel szemben azonban a kapu mellé helyezett.

A 64. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a Honvéd: Vernes Richárd kapott remek labdát, egyedül mehetett kapura, és kissé kisodródott helyzetben Novakovics lába között lőtt a hálóba (0-1). A 68. percben Bódi cselezte ki Kemenest, de egy védő ismét a gólvonalon helyezkedett és tisztázott. A nyolcvanadik percben Korhut nézett farkasszemet Kemenessel, de most is a vendégek kapusa nyerte a párharcot.

A hajrában hiába rohamozott a DVSC, egy meg nem adott tizenegyes után Kemenes gyors indítását Lőrinczy lőtte a kapuba, elrontva ezzel a Debrecen ünneplését (2-0).

– Érdekes mérkőzés volt, egyértelmű fölényben játszott a Debrecen – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC vezetőedzője. – A Honvéd sok fiatal játékossal állt fel, és az elején érződött is, hogy kissé talán megszeppent, hiszen nagyon beszorította a hazai együttes a vendégeket. A DVSC sorra hagyta ki a helyzeteit, míg a Honvéd igyekezett kontrákkal veszélyeztetni. A második félidőben egy ilyen ellenakció után szerzett vezetést a vendégcsapat. Érthetetlen és bosszantó bírói hibákat láthattunk. Azt mondják, amit egyszer elvesznek, azt később visszaadják, de ma Andó-Szabó Sándor nagyot tévedett Dombi esésénél. Azonban a bíró így döntött, ezt el kell fogadni. A kontrából a Honvéd megduplázta előnyét, és eldöntötte a meccset. Nem értettem azonban Simon Miklós cseréjét: Vernes jó formában játszott, többször is megkeverte a hazai védőket. Amikor őt lehozta, teljesen megszűnt az előrejáték, még jobban beszorult a Honvéd. Kíváncsi lettem volna, hogy milyen a hajrá, ha nem őt cseréli le. Az látszott, hogy ha a Debrecen talál egy gólt, akkor teljesen máshogy alakult volna a meccs, de így azt kell mondanom, megérdemelt a vendégek sikere. A Honvéd lőtt két gólt, az a játék, amit eltervezett, működött. A DVSC esetében viszont igaz az, amit Kondás Elemér is mondott: nem egy meccs alapján kell megítélni a csapatot, hanem az egész szezont nézve. Ez alapján pedig teljesen megérdemelt a DVSC bajnoki címe, kiemelkedett az idei mezőnyből.

Olvasói sztorik