NB I

A Debrecen lefocizta a franciákat

A házigazda DVSC meggyőző játékkal, 4-2-re verte edzőmeccsen a hétszeres bajnok Olympique Lyont.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Olympique Lyon (francia) 4-2 (2-0)
Debrecen, 8200 néző. Játékvezető: Bognár
DVSC: Novakovics – Bernáth (Lázár, 11.; Volas, 75.), Máté P. (Morozov, 75.), Mészáros N. (Brkovics, 59.), Korhut (Vadnai, 75.) – Mihelic (Jovanovics, 59.), Varga J. (Ludánszki, 75.), Bouadla (Ferenczi, 75.), Bódi – Kulcsár T. (Seydi, 75.), Sidibe (Tisza T. 75.). Edző: Kondás Elemér
Lyon: Gorgelin (Frick, a szünetben) – Zeffane, Bisevac (Sarr, a szünetben), Kone, Nganioni (Labidi, 68.) – Malbranque (Ferri, a szünetben), Tolisso, Mvuemba (Ghezzal, a szünetben) – Plea (Yattara, a szünetben), Danic (N’Jie, a szünetben), Ferir (Bahlouli, a szünetben). Edző: Hubert Fournier
Gólszerzők: Sidibe (20., 69.), Kulcsár T. (40., 66.), illetve Yattara (46.), Bahlouli (tizenegyesből 75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A francia Olympique Lyon csapatát fogadta felkészülési meccsen a Debrecenben a Nagyerdei Stadionban. A magyar bajnok, és a hétszeres francia aranyérmes a 2009–2010-es Bajnokok Ligája főtábláján már találkozott egymással.

Körülbelül kilencezer szurkoló várta a kezdő sípszót. A mérkőzés elején a franciák tűntek magabiztosabbnak, magabiztosan adogatták a labdát. A magyarok a kezdeti megilletődöttség után egyenrangú partnerekké váltak, már a mérkőzés elején.

A hetedik percben Sidibe hosszú lábainak köszönhetően elérte a labdát, és tálalt Kulcsár elé, aki kicsit kiszorított szögből telibe lőtte a francia kapust. A visszavonuló Bernáth Csaba még a lecserélése előtt két francia védőt megbolondított, ezzel megkoronázta karrierjét, de a 12. percben lecserélték, Lázár Pál váltotta.

A Debrecen volt az aktívabb, és ennek a 21. percben meg is lett az eredménye: Sidibe fejelte be Lázár beadását (1-0), teljesen megérdemelten szerzett vezetést a házigazda. A Lyon is éledezett, de ez csak kisebb helyzetekben mutatkozott meg, komoly lehetősége nem volt. A negyvenedik percben a Loki megduplázta előnyét: gyönyörű háromszögezés után Bódi lágyan beívelte a labdát, Kulcsár Tamás érkezett, és a kapuba fejelt (2-0).

Az első félidő befejeztével nagyon boldog debreceni szurkolókat és játékosokat lehetett látni. Kondás Elemér is elégedett arccal vonult az öltözőbe, hiszen nagyszerű teljesítményt nyújtott csapata.

A folytatásban az öltözőben maradt a Loki védelme. A csereként beállt Yattara Mohamed a középkezdés után egyéni szólóba kezdett, amit egy 14 méterről leadott lövéssel fejezett be. A rövid sarokba rúgta nagy erővel a labdát a 46. percben (2-1). Úgy tűnik, nagy fejmosásban volt részük a lyoniaknak, hiszen teljesen más csapat jött ki a szünet után.

A 67. percben egy francia szabadrúgás után Máté Péter fejelte ki a labdát, ebből indult a kontra, amivel Bouadla robogott el a bal szélen és középre tette Kulcsár Tamásnak, aki a kapuba továbbított. Ezzel ismét kettővel vezetett a Debrecen (3-1). Két perccel a harmadik Loki-találat után jött a negyedik: a 69. percben Ibrahima Sidibe is megszerezte második gólját, bár ebbe egy francia védő és a kapus is a segítségére volt. Ez azonban a lényegen nem változtatott (4-1).

A 74. percben Lázár Pál buktatta Ghezzalt a tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyes-pontra mutatott. A büntetőt Bahlouli értékesítette (4-2). A 91. percben még Seydinek volt egy helyzete, azonban azt fölé lőtte. Ez volt a találkozó utolsó momentuma.

A Lyon vereségét lehet magyarázni azzal, hogy a legnagyobb játékosok hiányoztak, de ahogy azt a mondás tartja: a győzelmet nem kell megmagyarázni. Nagyon jól futballozó Debrecent látott a közönség, és ez biztató lehet a Bajnokok Ligája selejtezőire nézve.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC vezetőedzője értékelte:

Minden felkészülési mérkőzést a helyén kell kezelni, de minden dicséret megilleti a Debrecen, hiszen úgy állt hozzá a találkozóhoz, ahogy egy európai nagy csapat érkezéséhez kell. A Lyon a második csapatával, a fiataljaival jött el, de ők tudják, miért ezt az utat választották. Ettől függetlenül minden dicséretet megilleti a mieinket, hiszen rúgtak négy gólt, és tetszetős támadásokat vezettek. A harmadik gól előtt pedig olyan kontrát vezettek, hogy öröm volt nézni.

Ma este a Lyon volt itt, és úgy megkontrázták őket, hogy azt sem tudták, hol a labda. Látszott, hogy a debreceniek meg akarják mutatni, hogy jó labdarúgók. Elég sok hibával játszottak, látszott, hogy a fiatalokat még csak most fogják beépíteni, és nem lehet tudni, milyen munkát végeztek a héten. Ha a sztárjátékosok is itt vannak, lehet, hogy más lett volna a meccs kimenetele, de ez nem von le semmit a debreceniek érdemeiből. Ha a játékot figyelembe vesszük, megérdemelten győztek.

Az érdeklődés lehetett volna nagyobb is… Úgy érzem, jó úton halad a csapat, jó szériában vannak, jól sikerült a felkészülés, és ez a meccs is jól jött, le lehetett mérni, hol tartanak. Ötletesen játszottak, Kulcsár Tamás lendületes focizott, Sidibe is két gólt lőtt, és még egyszer mondom, a harmadik gól egy mesés kontra eredménye volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik