Foci vb 2014

Nem büntetik meg a csigolyatörőt

A harapós Suárezt komoly eltiltással sújtották, a Neymart hátba rúgó Zuniga viszont megúszta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem indít fegyelmi eljárást a kolumbiai Juan Zunigával szemben, aki súlyos sérülést okozott a házigazdák csatárának, Neymarnak a brazíliai világbajnokság pénteki negyeddöntőjében.

A FIFA fegyelmi bizottsága a Brazil Labdarúgó Szövetség sürgetése ellenére sem vizsgálja a 28 éves védő szabálytalanságát, arra hivatkozva, hogy a játékvezető már foglalkozott az esettel a pályán, és a történtek a hivatalos jegyzőkönyvbe is bekerültek.

„Ebben a speciális esetben nincs lehetőség az utólagos felülvizsgálatra” – áll a bizottság hétfői közleményében.

Zuniga a 2-1-es brazil sikerrel zárult mérkőzés hajrájában beletérdelt Neymar gerincébe, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco szabadrúgást és lapot sem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem volt annyira súlyos, hogy műteni kelljen, de néhány hétig biztosan nem léphet pályára. A 22 éves játékos így a Németország elleni, keddi elődöntőben és a hétvégi helyosztón sem léphet pályára.

A fegyelmi bizottság egy másik ügyben is állást foglalt: a CBF kérelme ellenére nem törölte el a brazil csapatkapitány, Thiago Silva sárga lapját. A testület szerint ennek ugyanis nem volt jogi alapja.

A vezetőgól szerzőjét azért figyelmeztette a játékvezető, mert akadályozta a kolumbiaiak elleni mérkőzésen a kapus David Ospinát a kirúgás elvégzésében. A 29 éves védőnek ez már a második sárga lapja volt a tornán, így ő sem léphet pályára a németek ellen.

Olvasói sztorik