Foci vb 2014

Wilmots nem fél Messitől

A belgák szövetségi kapitánya szilárdan hisz abban, hogy csapata meglepetést okoz az argentinok elleni negyeddöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Belgium eddig négyből négy meccset nyert a brazíliai világbajnokságon, bár az Egyesült Államok elleni nyolcaddöntőben „csak” a hosszabbításban született meg a siker. A legjobb négy közé jutásért Argentína lesz az európai meglepetéscsapat ellenfele.

– Természetesen nehéz meccs lesz. De az a célunk, hogy itt maradjunk. Megvan a képességünk, hogy legyőzzük őket és meglepetést okozzunk – nyilatkozta Marc Wilmots.

A korábbi válogatott játékos hozzátette, hogy a belgák még Lionel Messitől sem félnek.

– Kiváló játékos, de ha azt kérdeznék, hogy egy erős közösséget szeretnék inkább vagy egy olyan csapatot, amelyet egyetlen játékos fémjelez mint Messi vagy Neymar, akkor a közösséget választanám.

A szombati meccs előtt a kapitánynak egyedül Mousa Dembele játéka miatt kell aggódnia, a Tottenham Hotspur középpályása ugyanis combsérülés miatt nem tudott edzeni. Thomas Vermaelen azonban újra egészséges, és Vincent Kompany teljesítményével sincs már probléma.

Gyorsan visszatérhet az argentin támadó

Játszhat a belgák elleni, szombati negyeddöntőben Sergio Agüero, miután a vártnál jóval gyorsabban felépült. A csütörtöki bejelentés szerint a kispadon már biztosan helyet kap, így Alejandro Sabella szövetségi kapitányon múlik, hogy a csatár pályára lép-e.

A 26 éves futballistát a Nigéria elleni, múlt szerdai mérkőzés 38. percében le kellett cserélni, mert megsérült, és argentin sajtóértesülések akkor arról számoltak be, hogy izomszakadás miatt számára véget ért a világbajnokság.

Az argentin együttes támadójátékán, amely gyakorlatilag teljesen Lionel Messire épül, jelentősen javíthat az eddigi 54 válogatott mérkőzésén 21 gólt szerző Agüero újbóli bevetése.

Olvasói sztorik