Foci vb 2014

Hazard: nem vagyok Messi szintjén

A Chelsea játékosa Belgiumot a legjobb nyolc közé vezette, és most izgatottan várja, hogy szembenézzen az argentin szupersztárral.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb európai – dél-amerikai ütközetre kerül sor a világbajnokságon, a szombati negyeddöntőben Argentína a belgákkal harcol a továbbjutásért. Eden Hazard elismerte: jelenleg nincs egy szinten Lionel Messivel.

A belgák hosszabbításban győzték le az Egyesült Államokat, és a Chelsea játékosa komoly szerepet játszott a továbbjutásban. Az argentinok – hasonlóan következő európai riválisukhoz, túlórára kényszerültek – a 118. perben lőtt góllal léptek túl Svájcon.

Hazard szerint még hosszú utat kell bejárnia, hogy azonos szinten említhessék Messivel.

– Csodálom az olyan játékosokat, mint Messi. Jelenleg nem vagyunk egy szinten, de még van időm. Most viszont az elsődleges célom, hogy az elődöntőbe jussunk.

Sokan kritikával illetik a dél-amerikaiakat, mivel a csapat Messi-függő. A kritikusok hangja érthetően megerősödött a Svájc elleni továbbjutás után, hiszen ha nincs a Barcelona sztárja, csapata nagy bajba kerülhetett volna. Hazard ugyanakkor nem ért egyet a bírálókkal.

– Argentina nem csak Messiből áll. Nagyon jó csapatuk van, igaz rá támaszkodnak. Leo bármelyik pillanatban különbséget jelenthet.

Hazard szerint egyébként az USA ellen megérdemelten mentek tovább, és ha nem Tim Howard védi az amerikai kaput, már a rendes játékidőben eldőlt volna a továbbjutás. A rutinos hálóőr – aki a mérkőzés legjobbja címet is bezsebelte – 15 védést mutatott be, ami a vébék történetében rekord.

– Howard remekül védett, ha ő nincs, korábban kiharcoljuk a továbbjutást – mondta Hazard.

A fiatal támadó mindenesetre saját csapatársát is fényezte.

– Kicsit aggódtunk, amikor Julian Green egalizált. Nagyon fáradtak voltunk, de higgadtak maradunk és Thibaut Courtois megmentett minket.

Eden Hazard egyébként a mérkőzés után üzent szurkolóinak is.

– A negyeddöntőben vagyunk. Nagyon büszke vagyok, hogy ezért az országért játszhatok.

Olvasói sztorik