Nemzetközi foci

Lukaku álma valóra vált

Az amerikai Tim Howard is méltatta ellenfelét a Belgium – Egyesült Államok nyolcaddöntő után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán este rendezték a világbajnokság nyolcaddöntőjének utolsó mérkőzését. Belgium és az Egyesült Államok összecsapása nagy csatát hozott, szinte minden percben veszélyben forogtak a kapuk. Főként utóbbi együttes kapusának, Tim Howardnak „törte a hátát” a háló, aki a 120 perc alatt összesen 16 védést mutatott be.

A kapus remek formája is kevésnek bizonyult végül: Belgium a 0-0-s rendes játékidő után hosszabbításban nyert 2-1-re. Az amerikai hálóőr a meccs után az ellenfél cserejátékosát, a gólpasszt és gólt jegyző Romelo Lukakut méltatta.

– Behozták Romot, és ő hasznosnak bizonyult – kezdte Howard. – Egymaga nekünk rontott, gólt lőtt és több helyzetet is előkészített a társainak. Nagy Rom megváltoztatta a játékot.

A hosszabbítás első 15 percében Belgium 2-0-s előnyre tett szert: előbb Lukaku készített le egy labdát de Bruyne-nek, majd ő maga fejezett be góllal egy remek kiugratást. A 2-0-s előny ellenére az utolsó 15 percben viszont nagyon megizzadtak a belgák a továbbjutásért.

– Nagyon szívfájdító volt, nem hiszem, hogy ennél többet ki tudtunk volna adni magunkból a hajrában – vélekedett a 2-1-es vereségről Howard. – Egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. A végén kihasználták a helyzeteiket. Nagy bánat ez számunkra, fáj nagyon, de le a kalappal Belgium előtt, fantasztikus volt szerda este.

A mérkőzés után Romelo Lukaku is megszólalt. Elmondta, alig bírta visszatartani a könnyeit a gólját követően.

– Majdnem elsírtam magam a gólom után – kezdte Lukaku. – Ez volt az egyik legszebb pillanat az életemben. Huszonegy évesen gólt szerezni a világbajnokságon. Ezért edzettem már kisfiú korom óta.

Olvasói sztorik