Foci vb 2014

A Jupiterről érkező Messi is kevés lehet

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nigériai válogatott szövetségi kapitánya szerint elsősorban Lionel Messi klasszisa döntötte el az Argentína ellen 3-2-re elveszített mérkőzést a világbajnokság F-csoportjának utolsó körében, ugyanakkor az argentin kapitány elismerte, hogy van miben fejlődnie együttesének.

Az öt gólt hozó találkozó után a dél-amerikai együttes százszázalékos teljesítménnyel jutott a nyolcaddöntőbe, ám Nigéria sem szomorkodhat, mivel a második helyen zárt, és szintén készülhet a brazíliai torna egyenes kieséses szakaszára.

– Sok jó játékosa van az argentinoknak, de Messi kiemelkedik közülük, ő a Jupiterről jött – méltatta a két gólt szerző támadót Stephen Keshi nigériai kapitány, aki szerint a vereség másik oka az volt, hogy a kelleténél jobban tisztelték riválist. A szakember ugyanakkor azt is elmondta, hogy játékosai minden dicséretet megérdemelnek a továbbjutásért.

Az argentinok oldalán Alejandro Sabella szakvezető leginkább annak örült, hogy fejlődést tapasztalt csapata játékában a korábbi két találkozóhoz képest.

– Szerkezetben is javultunk és összességében is előre léptünk. Viszont a védelemben voltak néha problémáink, s ezen dolgozni fogunk, mert a kieséses szakaszban az ilyen hibák végzetesek lehetnek. A támadóink ugyanakkor egyre jobban játszanak – értékelt Sabella.

A meccsen két gólt szerző Messi is úgy véli, hogy jobban játszottak mint korábban, és ebben a riválisnak is szerepe volt.

– Olyan csapat ellen léptünk pályára, amelyik játszani akart. Azt gondolom, hogy egy jó argentin válogatottat láthattak a nézők a pályán, így kell folytatnunk tovább – mondta az FC Barcelona sztárja, aki kedden ünnepelte 27. születésnapját.

A nyolcaddöntőben Argentína Svájc, míg Nigéria Franciaország ellen lép majd pályára.

Olvasói sztorik