Foci vb 2014

Messi: „Egyre jobbak leszünk”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lionel Messi szerint az argentin válogatott a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában mutatja majd meg, miért tartják a torna egyik esélyesének.

A négyszeres aranylabdás mindkét csoportmérkőzésen győzelemhez segítette csapatát, a bosnyákok ellen az ő gólja biztosította a 2-1-es sikert, míg Irán ellen a hosszabbításban szerzett találatával állította be az 1-0-s végeredményt.

– Ha elemezzük ezt a két mérkőzést, azt mondhatjuk, hogy tudunk jobban játszani. Ahogy haladunk előre a tornán, javul majd a teljesítményünk, hogy aztán megmutassuk legjobbunkat. Tudjuk, hogy eddig nem játszunk olyan jól, ahogy várták tőlünk, de kvalifikáltuk magunkat a következő körbe, és ez volt az első számú célunk – idézi Messit a brit Mirror.

A világ egyik legjobb futballistájának tartott Messi elismerte, hogy nehezen bírtak az irániakkal.

– Nehéz volt feltörni a védelmüket. Kemény feladat az olyan csapatok ellen játszani, amelyek ennyire bezárnak. Ki kell javítanunk a hibáinkat, be kell ismernünk, hogy eddig nem játszottunk azon a szinten, ahogy akarunk, de legalább megszereztük a három pontot, így nem kell szenvednünk utolsó csoportmeccsünkön – nyilatkozta az argentin klasszis.

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella nem először dicsérte Messit.

– Természetesen minden játékosunk hozzátett a győzelemhez, de azért sokat segít, hogy van egy zsenink, akit Messinek hívnak. Mindenki szeretné, ha lenni Messije, de szerencsére ő argentin, így nálunk játszik – mondta a szakvezető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik