Nemzetközi foci

Petry Zsolt lesz a Hertha kapusedzője

Az egykori válogatott hálóőr távozik a Hoffenheimtől, és csatlakozik a Dárdai-stábhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hivatalosan még nem jelentették be, de a tagesspiegel.de már megírta, hogy a Bundesligában szereplő Hertha BSC új kapusedzőt keres, és már jelölt is van: Szalai Ádám klubja, a TSG Hoffenheim trénere, Petry Zsolt, akinek most járt le a szerződése.

Két évvel ezelőtt nagy felzúdulást váltott ki, hogy az akkori vezetőedző, a holland Jos Luhukay nem akart együtt dolgozni a klub veterán kapusával, Christian Fiedlerrel, akinek 22 év után kellett távoznia. A kapusedző bírósághoz fordult, és ez a Herthának több mint fél millió eurójába került.

Fiedler nemrég hároméves szerződést kötött a másodosztályú Greuther Fürth-vel, utódja pedig Richard Golz lett a berlinieknél. Bár a szerződése még egy évig érvényes, a kapusok elégedetlenek a szakmai tevékenységével.

A 48 éves Petry Zsolt korábban a magyar válogatott kapusa, majd kapusedzője volt. A Hoffenheimnél régebben együtt dolgozott Dárdai segítőjével, Rainer Widmayerrel. Az év eleje óta egyébként már nem tevékenykedik a felnőttek mellett, csak az U23-csapatnál. Június elején pedig a klub bejelentette, hogy a lejáró szerződését nem újítják meg.

A német lap ismét leszögezi, hogy Dárdai minden bizonnyal szombaton, Helsinkiben ül utoljára a magyar válogatott kispadján. A Rangadó.hu egyébként kedden úgy értesült, hogy ez valóban így lesz. A szövetségi kapitány továbbra sem hajlandó kommentálni a témát, és az MLSZ illetékesei is hallgatnak.

Olvasói sztorik