Nemzetközi foci

Nigéria ellen is nehéz dolgunk lesz

Bernd Storck sportigazgató szerint soros ellenfelünk ötöt is lőhetett volna a braziloknak az U20-vébé csoportmeccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombati nap már teljes mértékben a Nigéria elleni harmadik csoportmérkőzésre való felkészülés jegyében zajlott New Plymouthban az új-zélandi világbajnokságon szereplő magyar válogatottnak. A délelőtt folyamán a játékosok egy része az edzőteremben végzett gyakorlatokat, míg egy másik társaság ellátogatott a Pukekura parkba, és itt ismerkedett a környék szubtrópusi növényzetével – számolt be az MLSZ honlapja.

Délután Bernd Storck sportigazgató sajtótájékoztatót tartott a Taranaki Stadionban, amelyen azt is elmondta, hogy csapata teljesítménye eddig felkeltette a hazai és nemzetközi közvélemény érdeklődését.

– Nigéria roppant nehéz ellenfél, aki ellen százszázalékos odaadásra lesz szükség játékosaim részéről – fogalmazott a sportigazgató. – Technikás és gyors játékosok alkotják az afrikai bajnok keretét. Mint személyesen is láthattam a Brazília elleni mérkőzésükön, szervezettség terén sem állnak rosszul. Szerintem rúghattak volna még két-három gólt a braziloknak a helyzetek alapján. A mi részünkről a folytatásban is koncentrációra, fegyelemre és csapatmunkára lesz szükség, hogy jó eredményt érjünk el.

A csapat helyi idő szerint 16 órától vett részt a közeli Waitarában bő egyórás átmozgató edzésen, amelyen a koordinációs gyakorlatok után a szabadrúgás-variációk is előkerültek. A 24 csapatos világbajnokság hat csoportjából továbbjut a legjobb két-két helyezett, és a négy legjobb harmadik, így alakul ki a legjobb 16 mezőnye.

A Nigéria elleni vasárnapi csoportmérkőzés magyar idő szerint hét órakor kezdődik, a találkozó játékvezetője az ecuadori Roddy Zambrano lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik