Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola a Barcelona ellen az elődöntőben

A BL-ben: Barcelona–Bayern és Juventus–Real; az EL-ben: Napoli–Dnipro és Sevilla–Fiorentina.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az UEFA svájci központjában pénteken 12 órától rendezték a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőjének sorsolását, amelyről élő szöveges tudósításban számoltunk be.

12.30: a sorsolás véget ért, köszönjük figyelmüket!

A legérdekesebb egyértelműen Josep Guardiola szerepe, aki játékosként tizenegy éven át szolgálta a katalán együttest, majd vezetőedzőként 2008 és 2012 között a klub történetének legeredményesebb időszaka fűződött a nevéhez. A szakemberrel 14 trófeát, közte két Bajnokok Ligáját és három bajnoki címet nyert az együttes.

A tízszeres győztes Real Madridnak van esélye arra, hogy a sorozat történetének első címvédője legyen, ugyanakkor korábban a legrangosabb európai kupában a Juventus elleni négy egyenes kiesés párharcából hármat elbukott, és „csak” az 1997–1998-as idényben megnyert fináléban örülhetett.

A Juventus 12 év után tért vissza Európa legjobb négy csapata közé, az olasz bajnok a 2002–2003-as idény elődöntőjében éppen a Real Madridot búcsúztatta, igaz, a finálét büntetőpárbajban elbukta az AC Milan ellen.

Érdekesség, hogy legutóbb a 2012–2013-as szezon fináléja előtt is kínálkozott lehetőség arra, hogy a döntőben El Clásicót, azaz Barcelona – Real Madrid meccset rendezzenek, ám az elődöntőben a Barcelona éppen a Bayern Münchennel – a Bayern 7-0-ás összesítéssel ment tovább –, a Real Madrid pedig a Borussia Dortmunddal szemben maradt alul.

12.29: a két spanyol klub elkerülte egymást, úgyhogy nem elképzelhetetlen az olasz-olasz és a spanyol-spanyol finálé.

12.27: a katalánok korábbi sikeredzője, Josep Guardiola tehát éppen az FC Barcelona ellen készítheti fel jelenlegi klubja, a német bajnok Bayern München játékosait. Két évvel ezelőtt a bajnokok 4-0-ra és 3-0-ra nyertek a Barca ellen a BL-elődöntőben.

Bajnokok Ligája, elődöntő

FC Barcelona (spanyol) – FC Bayern München (német)

Juventus (olasz) – Real Madrid (spanyol)

12.22: A Real Madridnak ez az ötödik, a Bayern Münchennek pedig a negyedik BL-elődöntője zsinórban.

12.18: kezdetét vette a Bajnokok Ligája-elődöntő sorsolása.

12.15: a két olasz klub tehát elkerülte egymást. Talán a döntőben majd találkoznak… A Napoli korábban kétszer játszott a Dnipro ellen, a mérleg egy-egy siker. Érdekesség, hogy a Fiorentina és a Sevilla még nem találkozott egymással tétmeccsen.

Európa Liga, elődöntő

SSC Napoli (olasz) – FC Dnipro (ukrán)

Sevilla (spanyol) – Fiorentina (olasz)

12.10: a mai sorsoláson érintett nyolc klub közül egyedül az ukrán Dnipro nem nyert korábban aranyérmet valamelyik európai kupában.

12.08: az Európa Liga győztese a következő szezonban szinte bizonyosan a BL csoportkörében szerepelhet majd. Az elődöntő első mérkőzéseit május 7-én, a visszavágókat május 14-én játsszák. A döntő május 27-én lesz Varsóban.

12.04: a szokásoktól eltérően ezúttal nem a BL, hanem az Európa Liga sorsolásával kezdenek.

12.00: a protokolláris formaságokkal kezdetét vette a sorsolás.

Korábban írtuk:

Az elődöntő első mérkőzéseire május 5-én és 6-án, a visszavágókra május 12-én és 13-án kerül sor. A finálét június 6-án rendezik Berlinben.

A mostani idényben ez a négy csapat még nem találkozott egymással a BL-ben. A két spanyol, valamint a Bayern csoportelsőként jutott tovább, a Juventust viszont megelőzte az Atlético Madrid az A-csoportban.

Érdekesség, hogy a legjobb négy közé jutott csapatok összesen 21 BEK- illetve Bajnokok Ligája-elsőséggel büszkélkedhetnek.

A tavalyi elődöntősök közül a címvédő Real és a Bayern most is tagja a mezőnynek, a Chelsea és az Atlético Madrid viszont már kiesett.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye:

FC Barcelona (spanyol)

Real Madrid (spanyol)

Juventus (olasz)

Bayern München (német)

Az Európa Liga elődöntőjének mezőnye:

Sevilla (spanyol)

Dnipro (ukrán)

Fiorentina (olasz)

Napoli (olasz)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik