Futsal

Továbbra is veretlen a Szeged

Az Újszegedi TC hazai pályán 9-4-re nyert a Debrecen ellen a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Parádésan indult a találkozó, gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötte a három pont sorsát az Újszegedi TC a tartalékos, és idén gyengébben muzsikáló DEAC Armada Futsal Club ellen, miután Dürgő Péter, Takács Renátó és Hernády Márk találataival 4-0-ra elhúzott a házigazda. Takács ráadásul kétszer talált be Szalánczi Zoltán kapujába – tudósít a szegedma.hu.

A magabiztos előny tudatában szó szerint játszott a szegedi csapat, gyakran túlcifrázott akcióknak tapsolhatott a publikum, a látványos, szép játék még a szokottnál is nagyobb hangsúlyt kapott az újszegedi fiúk részéről. Még az sem volt zavaró ebben, hogy a rendkívül agilisan játszó, gólerős Berecz Zsolt szépített, valamint, hogy az első félidő során négyszer is a kapufán végződtek a debreceni rohamok. Berecz találatára Dürgő egyébként azonnal válaszolt, visszaállítva a négygólos különbséget (5-1). Ezt követően sorra alakította ki helyzeteit a hazai gárda, játékosai azonban gyakran meghaltak a szépségben.

Fordulás után hamar jött a hatodik hazai találat Polczer Norberttől, ám úgy tűnt, mintha a felsejlő kiütés inkább az UTC-t fogta volna meg. Kissé túlpörögtek a csongrádiak, s a hibákat, apró figyelmetlenségeket a magára találó DEAC azonnal büntette. Berecz két megmozdulása ért gólt rövid időn belül, majd Tar Gergő használt ki egy rövidzárlatot, s máris 6-4 állt az eredményjelzőn. Ráadásul Puskás Csaba megsérült egy rossz mozdulatnál, mint utólag kiderült a vádlija fáradt el egy rá jellemző dinamikus megmozdulásnál. Hogy nem csökkent a különbség, az nagyban köszönhető az ezúttal is bombaformában védő Tombácz Róbertnek, akinek azonban a kapufa is jó barátja volt. Rögtön a második félidő első pillanataiban hatméterest ítélt a játékvezető Trucz Zsolt szabálytalansága után, azonban Berecz a lécet zúzta szinte szilánkokra.

Tar találata után azonban összekapta magát a hazai csapat, s a félidő derekán Polczer összjáték után utóbbi lőtte a hetedik gólt, majd Tóth Attila fejezett be kímélet nélkül egy kontrát. Az utolsó percben aztán Trucz volt jó helyen a kapu előtt, és beállította a 9-4-es végeredményt. Az utolsó pillanatokban a vendégek azért még lőttek egy kapufát, hogy teljessé tegyék pechszériájukat. Győzelmével ismét a tabella élén áll az UTC.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 6. forduló

Admiral-Haladás VSE – Üllő FC Cső-Montage 5-6 (1-4)

Gólszerzők: Horváth P. (7.), Jáger (28., 38.), Bogyó (36., 40.), illetve Simon Zs. (5., 19.), Krizbai (10., 31., 40.), Magyar (16.)
Kiállítva: Kottán (10.), Joó (30.), illetve Póta (20.)

Colorspectrum Aramis – Gödöllői Bikák 2-5 (1-4)

Gólszerzők: Csopaki (3., 22.), illetve André (4.), Fehér K. (10.), Jenei (13., 20.), Ughy (29.)

Újszegedi TC – DEAC Armada Futsal Club 9-4 (5-1)

Gólszerzők: Dürgő (4. 13.), Takács R. (6., 7.), Hernády (10.), Polczer (22., 32.), Tóth A. (34.), Trucz (39.), illetve Berecz (12., 22., 23), Tar (27.)

Pénteken játszották: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rubeola FC Csömör 6-1

A MAFC-BME-Docler Akadémia – Rába ETO mérkőzést elhalasztották.

Az 1. FC Veszprém szabadnapos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik