Magyar foci

Kihagyott tizenegyes is belefért, nyolcaddöntős a Vasas

vasasfc.hu
vasasfc.hu

Az NB I-ben szombaton első szezonbeli bajnoki győzelmét arató Vasas kedden 2-1-re legyőzte a Nyíregyháza Spartacust a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó
Teljes fehérvári csőd – az eddig nyeretlen Vasas is legyőzte a Vidit
Egymást követő negyedik bajnokiján is nyeretlen maradt a fehérvári csapat, amely csak a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Már a 29. percben vezetést szerezhetett volna a Vasas, miután Deutsch Bence lerántotta Ihrig-Farkas Sebstyént a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt azonban Radó András a jobb kapufa mellé gurította. Még a szünet előtt így is előnybe kerültek a vendégek, egy hosszú indítás került Ódor Mátéhoz a jobb szélen, középre gurítását Vida Máté a jobb alsó sarokba szánta, de Zimonyi Ádám lábáról perdült hálóba a labda. A nyíregyházi játékosok órisái reklamálásba kezdtek, de a találat érvényes maradt.

Térfélcsere után 15 perc alatt egyenlített viszont a Szpari, Gresó Mátyás a tizenhatos előteréből lőtt a kapu jobb oldalába egy agresszív labdaszerzést követően. Innentől nagy nyomás alá került a Nyíregyháza kapuja, de Géresi Krisztián fejeséből és Cipf Dominik centerezéséből sem lett gól. A továbbjutást érő találat a 81. percre maradt, egy jobb oldalról érkező szögletet lőtt Otigba Kenneth kapásból a jobb alsóba. A bravúros mozdulat 1:50:10-től látható a felvételen:

Győzelmével a Vasas az első együttes, amely bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

Végeredmény – Magyar Kupa, 4. forduló

Nyíregyháza Spartacus (NB II) – Vasas FC 1-2 (0-1)
Gólszerző: Gresó (60.) ill. Zimonyi (41.), Otigba (81.)

Olvasói sztorik