Nemzetközi foci

A Dortmund őrült izgalmak után a 95. percben egyenlített a Bayern München ellen

Alex Grimm/Getty Images
Alex Grimm/Getty Images

A Borussia Dortmund 2-2-es döntetlent játszott a Bayern München ellen a Bundesliga 9. fordulójában.

Kapcsolódó

Kevés helyzet adódott a rangadó elején, a vendégek fegyelmezetten védekeztek, a BVB pedig nem talált emiatt utat a kapuig. Túloldalon viszont Leon Goretzka átlövésből vezetést szerzett a 33. percben.

Térfélcsere után a csereként beállt Marius Wolf az első percben egyenlíthetett volna, de Manuel Neuer nagy bravúrral léc felé ütötte a labdáját. Ez rengeteget ért, mert az 53. percben Leroy Sané is betalált, szinte ugyanonnan, ahonnan Goretzka is az első félidőben.

Legközelebb Meyernek kellett nagyot védenie Jamal Musiala újabb próbálkozásánál, majd következett egy újabb fordulat a meccsben, mert Youssoufa Moukoko jól ugratta ki csapattársát, Anthony Modeste pedig azzal hálálta meg, hogy visszajátszott Moukoko elé, aki szépen kilőtte a kapu jobb oldalát.

Ezzel 16 perce maradt a Dortmundnak az egyenlítésre, de kilenc is elég lett volna, ha Neuer nem véd óriásit Modeste helyzeténél, aki az ötösön rosszul találta el a labdát. Óriásit küzdött az egyenlítésért a hazai csapat, különösen azután, hogy a félidőben becserélt Kingsley Coman megkapta második sárga lapját a 90. percben. Még a kapus is felment a hosszabbítás perceiben fejelni, de végül nem ő talált be, hanem Modeste, miután Nico Schlotterbeck tökéletesen ívelt a hosszúra.

A döntetlennek hála mindkét csapat 16 ponttal áll, a Freiburg és az Union Berlin úgy előzi a két csapatot, hogy vasárnap még játszik. A játéknap korábbi mérkőzésein Xabi Alonso 4-0-s győzelemmel debütált a Leverkusen élén, az RB Leipzig pedig 1-1-re végzett Mainzban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik