Magyar foci

A Vidi kiütötte ellenfelét a Konferencia Ligában

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A MOL Fehérvár FC csütörtökön 5-0-ra nyert a moldáv Petrocub elleni Európai Konferencia Liga-selejtező első meccsén.

Kapcsolódó
Sokáig tartotta magát a Kisvárda, de egy lesgól kicsinálta Norvégiában
63 percig állta a sarat a Kisvárda, ám végül kikapott az erősebb ellenfelétől.

Nem kezdett igazán átütő erővel a Vidi, sőt a 18. percben majdnem hátrányba került, amikor egy kontra végén Ambros a tizenhatos bal oldaláról tekert volna a hosszúba, de a labdája kipattant a kapufáról. Ezután viszont tarolt a magyar csapat, egy kavarodás után Dárdai Pál lőtt közelről gólt, majd Kodrót tarolta le a kimozduló kapus, aki a megítélt büntetőt értékesítette. Még a félidő vége előtt háromra nőtt a különbség, Dárdai szögletét fejelte be Stopira.

Koszticsák Szilárd/MTI Sokszor megismétlődő jelenet a találkozón: fehérvári gólöröm

Térfélcsere után is főleg az történt, amit a Vidi akart, Funsho Bamgboye és Budu Zivzivadze is próbált betalálni. Végül Claudiu Bumba kavargatott az ellenfél tizenhatosán belül, majd Funsho elé tette a labdát, aki élesen, erősen lőtte középre. Ivan Petrjak jól robbant be, így róla pattant a kapuba a negyedik fehérvári gól. Az utolsó percekben még egy büntetőt is kiharcolt az ukrán támadó, de ezt átengedte Zivzivadzénak, aki nem hibázta el. Ezzel alakult ki a végeredmény.

A visszavágóra egy héttel később kerül sor, de nehéz elképzelni, hogy ne jutna tovább a Vidi. Márpedig akkor a playoffban a Bundesligában szereplő 1. FC Köln lesz az ellenfele.

Forrás: sofascore.com
Olvasói sztorik