Nemzetközi foci sport

Rasszistának vélt karlendítés miatt büntette meg a Sepsit az UEFA

A Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tízezer eurós bírságot rótt ki a Sepsi OSK labdarúgóklubra, és elrendelte a lelátó részleges lezárását a Konferencia Ligában játszandó következő mérkőzésre, idézte a klub közösségi oldalát az MTI.

Kapcsolódó
Román focitulaj: „Elpusztítunk mindent, ami Viktor Vlagyimirovics Orbánnal kapcsolatos”
Dunaszerdahelyre látogat a bukaresti FCSB, ennek kapcsán nyilatkozott Gigi Becali, aki sosem fogja vissza magát.

A július 28-i Olimpija Ljubljana-Sepsi OSK mérkőzés megfigyelője a székelyföldi szurkolóknak azt a megszokott szurkolási formáját vélte rasszista karlendítésnek, hogy a „Szentgyörgy, Szentgyörgy” skandálás közben a szívüktől a magasba emelték a kezüket. Az UEFA előbb magyarázatot kért a gesztusra, de nem fogadta el a klub által írtakat.

A tízezer eurós bírság mellett 500 helyet szabadon kell hagyni a stadionban a csütörtöki Sepsi OSK-Djurgardens IF mérkőzésen.

A klub közölte: megfellebbezi a döntést, de a részleges nézőtérlezárást nem áll módjában megváltoztatni, ezért leállítja a további jegyeladásokat, és gyermekekkel tölti be a lelátó lezárt részét.

Azt is hozzátette, sajnos, volt már precedens arra, hogy egy másik csapat szurkolói az UEFA kifogásai miatt kénytelenek voltak megváltoztatni a karemelés módját, azóta a szívüktől mindkét kezüket emelik, és így mutatják, hogy mennyire szeretik a csapatukat, közölte a székelyföldi klub.

Egy éve hasonló okok miatt Kubatov Gábor, az FTC elnöke is arra kérte a szurkolókat, hogy a Fradi régi köszöntését, amely a „szívtől az égig” névre hallgat, csakis két kézzel szabad megtenni, nehogy náci karlendítésnek nézzék az UEFA illetékesei.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!