Magyar foci

Kubatov Gábor videón kérlelte a Fradi-szurkolókat, hogy ne egy karral éltessék a csapatot, mert náci karlendítésnek fogja hinni az UEFA

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

A Ferencváros csütörtök este kezdi Európa Ligás szereplését a Leverkusen vendégeként, amely kapcsán Kubatov Gábor, a magyar klub elnöke videót tett közzé.

Kapcsolódó

A felvételen Kubatov arra kéri az FTC szurkolóit, hogy még véletlenül se mondjanak, vagy csináljanak olyan dolgot, amiért a csapatot megbüntethetnék. Elmondja azt is, hogy az európai szövetség (UEFA) ellenőre mindent lefordít, ezért nem szabad magyarul sem kirekesztő, vagy szélsőséges dolgot bekiabálni. Végezetül a Fradi régi köszöntését, amely a „szívtől az égig” névre hallgat, csakis két kézzel szabad megtenni, nehogy náci karlendítésnek nézzék az UEFA illetékesei. Ezt Kubatov be is mutatja.

A Ferencváros elnökének óvatossága nem véletlen. A magyar szurkolók viselkedése már az Európa-bajnokság folyamán is téma volt a nemzetközi sajtóban, ráadásul a világbajnoki selejtezőn az angolok ellen is balhéztak a magyar drukkerek. Az UEFA már megbüntette a magyarokat, a FIFA még nem, de még megvizsgálja a vb-selejtezők történéseit. A Fradi érthető módon szeretné elejét venni a hasonló problémáknak.

Kapcsolódó
Rasszista szégyen, huhogás, dobálás – angol lapszemle a vb-selejtezőről
A The Telegraph szerint a huhogás elcsúfította az angol győzelmet.
Olvasói sztorik