Nemzetközi foci

Nyomás alá helyezné a Fradit a Leverkusen

ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A tavalyi kínos kupakudarc után Gerardo Seoane edzőnek kell életet lehelnie a Bayer Leverkusenbe, amely nagy terveket szövöget az Európa Ligában, de nem tett le arról sem, hogy az 1993-as kupagyőzelem óta ismét trófeát szerezzen a szezon végére.

Kapcsolódó
„Meglátjuk, mennyire fognak lebecsülni minket” – pontot szerezne Leverkusenben a Fradi
Rajtol az Európa Liga csoportköre, Peter Stöger nehéz meccsre számít.

„Ez egy vonzó, izgalmas verseny. Célokat tűztünk ki magunk elé, ambiciózusak vagyunk, és a legtöbbet szeretnénk kihozni belőle” – nyilatkozta Seoane a csütörtöki, Ferencváros elleni EL-csata előtti sajtótájékoztatón.

A Leverkusen az előző idényben továbbjutott csoportjából, azonban a legjobb 32 között kínos pofonba szaladt bele, és oda-vissza kikapott a Young Boystól (3-4, 0-2). A svájciakat akkor éppen Seoane irányította, aki ekkor kerülhetett a Bayer vezetőinek látókörébe.

A szakember szerint a cél csakis a csoportelsőség lehet, a Ferencváros, a Betis és a Celtic előtt.

Célunk az első hely megszerzése, ez különösen értékes lenne, ugyanis a Konferencia Liga bevezetésével és a rendszer átszervezésével az első helyezettek egyenesen a nyolcaddöntőbe jutnak

– tette hozzá.

A szakember kijelentette, annak ellenére sem tervezi rotálni együttesét, hogy az múlt hétvégén hétgólos rangadót vívott a Borussia Dortmunddal.

„A Dortmund elleni meccs sokat kivett a játékosokból, de nincs szükség a rotációra, mert még az évad elején járunk, nem fáradt senki, mindenki jó állapotban van. A célunk az, hogy megtartsuk a labdát, nagyobb nyomás alá helyezve a Ferencvárost. A Fradinak vannak gyors játékosai, akik vissza is tudnak állni védekezni, ezt szeretnénk megakadályozni” – idézte az MTI a trénert, aki a zöld-fehérek támadósorára hívta fel külön játékosai figyelmét.

Jonathan Tah, a Bayer középhátvédje újságírói kérdésre azt válaszolta, ki kell javítaniuk a Borussia ellen elkövetett hibákat, és nagyon örülnek, hogy erre már hét közben sor kerülhet.

A mérkőzés – amelyre 10-11 ezer nézőt várnak – csütörtökön 18.45 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetít.

Olvasói sztorik