Nemzetközi foci

Két perc alatt fordított a Juventus az Olasz Kupa döntőjében, mégis elbukta a trófeát

Francesco Pecoraro/Getty Images
Francesco Pecoraro/Getty Images

Az Internazionale labdarúgócsapata szerda este hosszabbítás után 4-2-re megnyerte a Coppa Italia döntőjét a Juventus ellen.

Nicoló Barella adta meg az alaphangot a meccsnek, amikor a hatodik percben egy ragyogó lövéssel vezetést szerzett az Internek.

A térfélcsere után viszont villámgyorsan fordult a kocka, először Alex Sandro megpattanó lövésével egyenlített a Juventus.

Majd mindössze két perccel később Dusan Vlahovic már vezető gólt szerzett egy ellentámadás végén.

Csakhogy a hajrá előtt tizenegyeshez jutott az Inter, miután Lautaro Martinez beakasztotta a lábát a Juve védőjének lábai közé. Hakan Calhanoglu elképesztő magabiztossággal bombázott a bal fölső sarokba.

A rendkívül feszült és heves jelenetektől sem mentes mérkőzés így végül hosszabbításba torkollott, amelyben rögtön ismét büntetőt kapott az Inter. Stefan de Vrij lábát sodorta el De Ligt, a videobíró segítségével pedig tizenegyest ítélt a játékvezető. Ezúttal Ivan Perisic értékesítette a lehetőséget.

Perisic gondoskodott róla, hogy ne mondhassák az emberek, csak a két büntető miatt lett kupagyőztes a csapata, három perccel később óriási gólt lőtt a tizenhatos bal fölső sarkáról.

Újra elszabadultak az indulatok, Allegrit annyira felbosszantották a milánói játékosok, hogy magából kikelve ordított és kiállították.

Végeredmény – Coppa Italia, döntő

Juventus-Internazionale 2-2 (0-1) – hosszabbítás után 2-4

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik