Nemzetközi foci

Gyorsan lenullázta magát, majd fordított az Inter, bukott a Juve

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

Érdekes mérkőzést játszott a bajnoki címre hajtó Inter az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén: a milánóiak hazai pályán már két góllal égtek, végül 4-2-re nyertek az Empoli ellen.

Kapcsolódó
Mourinho elsírta magát, amikor csapata döntőbe jutott
Harmincegy év után szerepel ismét európai kupadöntőben az AS Roma. José Mourinho negyedik csapatával is aranyért játszhat.

Rémálomszerűen kezdődött a meccs a hazaiak számára, hiszen Andrea Pinamonti az 5., Kristjan Asllani a 28. percben is betalált (0-2). Az Inter azonban összekapta magát, és az első félidő hajrájában Simone Romagnoli öngólja és Lautaro Martinez találata 2-2-es eredményt ért.

A második félidő közepén Lautaro Martinez második góljával már az Internél volt az előny (3-2), a 4-2-es végeredményt a 94. percben Alexis Sánchez állította be.

A Juventus nagy meglepetésre úgy kapott ki a kiesés elől menekülő Genoától, hogy a 87. percben még 1-0-ra vezetett. Akkor a hazaiak egyenlítettek az izlandi válogatott Albert Gudmundsson révén, majd a 96. percben a Kelvin Yeboah elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Domenico Criscito belőtte (2-1).

Serie A, 36. forduló

Internazionale – Empoli 4-2 (2-0)
gól: S. Romagnoli (40., öngól), L. Martínez (45., 64.), A. Sánchez (90+4.), illetve Pinamonti (5.), Asllani (28.)

 

Genoa – Juventus 2-1 (0-0)
gól: Gudmundsson (87.), Criscito (90+6., 11-esből), illetve Dybala (48.)

Olvasói sztorik