Nemzetközi foci

Veterán születésnapos védője mentette meg a Juventust

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

A Juventus házigazdaként 2-1-re legyőzte a sereghajtó Veneziát az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kapcsolódó
Az utolsó topligát is meghódította az edző, akinek a feneke földrengésbiztos, és a legrázósabb meccsek előtt is képes viccet mesélni
Carlo Ancelotti volt az egyetlen olyan edző, aki négy topligában lett bajnok, de a kollekciója újabb darabbal bővült, miután a Reallal is bezsebelte az aranyat. Az olasz edző legnagyobb erénye, hogy a legnagyobb egóval bíró játékosokat is a csapat szolgálatába állítja, és a mostani siker jót tett az utóbbi években kissé megtépázott renoméjának.

A hetedik percben egy szabadrúgás után Leonardo Bonucci szerzett vezetést a hazaiaknak. Mattia Aramu a 71. percben egyenlített, majd a 35. születésnapját ünneplő Bonucci a 76. percben egy szögletet követően megszerezte a győztes gólt a Juventusnak (2-1).

A velencei csapat kispadján ezen a mérkőzésen mutatkozott be – a szerdán menesztett Paolo Zanetti helyét átvevő – Andrea Soncin vezetőedző, aki eddig a klub ifjúsági csapatánál tevékenykedett.

Az éllovas AC Milan egygólos győzelmet aratott a vendég Fiorentina felett, a gólt a portugál Rafael Leao szerezte a 82. percben. A címvédő Inter a papírformának megfelelően győzött az Udinese otthonában, így megtartotta kétpontos hátrányát az éllovas AC Milan mögött

Azaz ha az AC Milan mindhárom hátralévő meccsét megnyeri, akkor 11 év után lesz ismét aranyérmes a Serie A-ban.

Az Empoli hazai pályán hiába vezetett a Torino ellen, kettős emberhátrányban végül 3-1-re alulmaradt, írta az MTI.

Serie A, 35. forduló

Juventus – Venezia 2-1 (1-0)
gól: Bonucci (7., 86.), illetve Aramu (71.)

 

AC Milan – Fiorentina 1-0 (0-0)
gól: Rafael Leao (82.)

 

Empoli – Torino 1-3 (0-0)
gól: Zurkowski (56.), illetve Belotti (77., 87., 90+6., az első kettőt 11-esből)
piros lap: Verre (Empoli, 59.), Stojanovic (Empoli, 86.)

 

Udinese – Internazionale 1-2 (0-2)
gól: Pussetto (72.), illetve Perisic (12.), Lautaro Martínez (39.)

 

AS Roma – Bologna 0-0

Olvasói sztorik