NB II

Simonfalvi lenyelte a nyelvét

Húsz másodpercig oxigénhiányos állapotban volt, mégis tiltakozott a lecserélése ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Zalaegerszeg hazai pályán 1-0-ra nyert a BKV Előre ellen az NB II Nyugati-csoportjának 23. fordulójában, szombat délután. A 74. percben Simonfalvi Gábor egy felugrás után a földön maradt. A társak azonnal jelezték, hogy baj van, érkezett is a segítség, és a játékos a saját lábán hagyja el a játékteret.

Közben dr. Magyar László csapatorvos jelezte, hogy csere lesz, de ezzel a játékos nem értett egyet. Némi vita is kialakult a kispadnál, de az orvos hajthatatlan maradt és jól tette. Simonfalvi ugyanis lenyelte a nyelvét és a lefújás után már ő is egészen másként értékelte a dolgokat.

– Arra emlékszem, hogy ütköztem és azt követően mindenki körüláll. Számomra az egész nem tűnt többnek, mint egy másodpercnek, amíg nem voltam eszméletemnél – mondta a zaol.hu oldalon a 26 éves játékos. A középpályás szombat este kórházi kivizsgáláson esett át, és úgy tűnik, nincs komolyabb gond, de néhány napot pihennie kell.

A csapatorvos sokkal reálisabban tudta felmérni a helyzetet, már a mérkőzés hevében is.

– Lenyelte a nyelvét, és amikor odaértünk hozzá, ez már nyilvánvaló volt, hiszen lila volt az arca és nem lélegzett – mesélte dr. Magyar László. – Legalább húsz másodpercig oxigénhiányos állapot állt fenn, s ebben az esetben nem szabad kockáztatni. Még akkor sem, ha vissza akart menni, mert ő úgy érezte, de ez nem játék, itt emberéletről van szó.

Olvasói sztorik