Nemzetközi foci

Gianluigi Buffon kupagyőztesként távozik a Juventustól

Claudio Villa/Getty Images for Lega Serie A
Claudio Villa/Getty Images for Lega Serie A

A Juventus 2-1-re győzött az Atalanta elleni Coppa Italia fináléjában, így szép búcsút kapott a klub legendás kapusa, Gianluigi Buffon.

Kapcsolódó
Gianluigi Buffon szezon végén távozik a Juventusból
A kapuslegenda maga ismerte be, hogy az utolsó évét tölti a csapatban.

Az első félidőben ugyan az Atalanta irányította inkább a mérkőzést, mégis a torinóiak kerültek előnybe. Ez főleg Dejan Kulusevski érdeme, aki egy ellentámadás végén nagyon okosan tekert a jobb alsó sarokba.

Nem szegte azonban kedvét a bergamói csapatnak a bekapott gól és még pont a szünet előtt összejött az egyenlítés. Ruszlan Malinovszkij a tizenhatos vonaláról lőtte a kapu bal oldalába a szétzilált Juve-védelem sűrűjén keresztül a labdát.

Térfélcsere után azonban megint a Juventus került előnybe, ezúttal Kulusevski az előkészítésben jeleskedett. Federico Chiesa a bal szélről befelé cselezve indult meg, majd a svéd csapattársa gyönyörűen találta meg a passzsávot. Chiesának csak annyi dolga maradt, hogy átvegye a labdát és a kilépő kapus mellett a hálóba lőjje.

Azt már a döntő előtt tudni lehetett, hogy ez lesz Buffon búcsúmeccse, a veterán kapus több védéssel is segítette csapatát, amelytől így szép emlékekkel és egy trófeával búcsúzhat. A kapusnál ráadásul senki sem nyert több Olasz Kupát, ötször hódította el a Juvéval, egyszer pedig a Parmával.

Győzelmével a Juventus 14. Coppa Italiáját nyerte, az Atalanta viszont sorozatban negyedik döntőjén hasalt el.

Olvasói sztorik