Válogatott

„A szlovákokat és a walesieket is erősebbnek érzem, bravúr lenne a kijutás az Eb-re”

Glázer Róbert óva int mindenkit, szerinte nagyon erős csoportba került Marco Rossi csapata.

Horvátország, Szlovákia, Wales és Azerbajdzsán „testén keresztül” vezet a magyar válogatott útja a 2020-as Európa-bajnokságra, melynek a tizenkét ország közül hazánk lesz az egyik rendezője.

Az Eb-selejtezők vasárnapi sorsolását követően természetesen mindenki elkezdte latolgatni Dzsudzsák Balázsék esélyeit, összességében pedig optimista hangvételű elemzéseket hallani a válogatott környékéről is a csoport nehézségi fokát illetően Marco Rossi és Csányi Sándor is elmondta már a véleményét –, a korábbi szövetségi kapitány, Glázer Róbert azonban mindenkit óva int.

A sorsolást követően azonnal a Nemzetek Ligája jutott az eszembe, amely sorozat előtt azt nyilatkoztam, hogy a csoport első helyét várom a csapattól. Ahogyan látom, az emberek döntő többsége felsóhajtott, hogy a továbbjutás szempontjából egész jó csoportba kerültünk az Eb-selejtezőben, ám én ezzel kapcsolatban óva intenék mindenkit, éppen a Nemzetek Ligája miatt – kezdte a Rangadó megkeresésére Glázer. – Ugyan látható némi előrelépés Marco Rossival, de hosszú folyamat lesz, hogy a magyar csapat még utolérje a középmezőnyt és annak az elejére kerüljön. Minden egyes mérkőzés nagyon nehéz lesz az Eb-selejtezőben. A horvátok, a szlovákok és a walesiek is nagyon nehéz ellenfelek, mindhárom csapat otthonában óriási bravúrra lesz szükség a győzelemhez, márpedig ha az első két hely valamelyikét el akarjuk érni, akkor kelleni fog az idegenbeli siker.

A korábbi kapitány kiemelte, rögtön nehéz meccsel kezdünk, Szlovákiában mindenképpen fontos lenne a jó kezdés és hogy ponttal, pontokkal térjünk haza. Összességében ő is egyetért azzal, hogy a horvátok tűnnek a csoportban a legerősebbnek, az ő első helyükre van a legnagyobb esély, a többi csapat bármilyen pozícióban végezhet.

Glázer nagyon erősnek érzi a csoportot. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagyon erős ez az „E” jelű ötös, de nem nemzetközi szinten mérve, hanem a magyar válogatott jelenlegi helyzetét és szereplését tekintve – folytatta Glázer. – Egy kicsivel erősebbnek érzem a szlovákokat és a walesieket is, ezért hatalmas bravúrra lesz szükség a kijutáshoz. Sajnos ismét azt veszem észre, hogy túlzott optimizmus tapasztalható a közvéleményben, mint ahogy szinte már harminc éve folyamatosan, amikor megvan a sorsolás egy nagyobb tornára.

A 68 éves szakember zárásként még hozzátette, mára nagyon kiegyenlítődtek az erőviszonyok nemzetközi szinten, éppen ezért Azerbajdzsánt sem szabad lebecsülni, fizikálisan már ők is pariban tudnak lenni akárkivel.

címlapfotó: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik