Válogatott

Rossi szerint Horvátország kiemelkedik a magyarok selejtezőcsoportjából

Reálisan értékelte a sorsolás eredményét a magyarok szövetségi kapitánya.

Vasárnap délután kisorsolták a 2020-as labadrúgó Európa-bajnokság selejtezőinek csoportjait. A magyar válogatott Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán ellen harcolhatja ki az újabb EB-szereplést.

Kíváncsi vagy, hogy alakult a többi selejtezőcsoport? Némely helyen igazán pikáns „névsorra” bukkanhatunk.

Marco Rossi, a magyarok szövetségi kapitánya szerint egyértelmű, hogy a horvátok lehet az esélyesek a csoportgyőzelemre, ám az, hogy a többi ország elleni szereplés, az csak a mieinken múlik:

Horvátország kiemelkedik a csoportunkból, a többi csapat ellen leginkább rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el – fogalmazott a kapitány. – A horvátokat nem kell bemutatni senkinek, a vb-ezüstérmes csapat teljesen más szintet képvisel, mint a csoport többi együttese. Wales esetében nagy szerencsénk, hogy Ryan Giggs nem fog játszani, hiszen már szövetségi kapitány. De a viccet félretéve azt gondolom, hogy a csoport második helyéért velük és Szlovákiával leszünk majd harcban. A szlovákokkal ráadásul egészen biztos nagyon izgalmas, igazi derbit fogunk játszani otthon és idegenben is. Emellett Azerbajdzsánt sem szabad alábecsülnünk, bár az is igaz, hogy ha felkészülten, fejben is tisztán lépünk pályára ellenük, akkor könnyebb dolgunk lehet ellenük, mint a többiek ellen.

Rossi emellett hozzátette, igazán különleges lesz a 2020-as Eb, a budapesti rendezésnek köszönhetően pedig számukra még egyedibb lesz, hiszen szinte az otthonukban rendezik a világ egyik legnagyobb sporteseményét. Azt ígéri, hogy a lehető legjobban készíti fel a csapatot a selejtező-mérkőzésekre.

Címlapkép: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik