Válogatott

A görög kapitány is Willi Orbánt dicsérte

No meg Kádár Tamást – a két belsővédőnk megnehezítette a görögök dolgát.

A görögök elleni 1-0-s vereséggel folytatta a Nemzetek Ligája-szereplését a magyar válogatott, mely péntek este úgy kapott ki, hogy talán nem túlzás kijelenteni: a győzelemhez közelebb állt, mint a nulla ponthoz.

A mérkőzés után Nagy Ádám a szurkolóknak üzent, akiktől kapott dicséretet és kőkeményt kritikát is a magyar csapat. A szövetségi kapitány Marco Rossi a játékvezető teljesítménye mellett sem ment el szó nélkül, és a görögök kapitánya, Michael Skibbe is dicsérte a mieinket, főleg a belsővédő-párosunkat.

Nagyon örülünk a magyarok elleni győzelemnek. Ahogy azt mindenki láthatta, sok munka volt ebben a sikerben, nagy nyomás volt rajtunk, hiszen nyernünk kellett. Meg kellett találni az egyensúlyt a védekezés és a támadás között, ami nem volt egyszerű, mert az ellenfelünk nagyon jól játszott. Harcos meccs volt kilencven-kilencvenöt percen keresztül. Azért nyertünk, mert a második félidőben nagyobb nyomást helyeztünk a magyarokra, ebből kidolgoztunk néhány helyzetet, és gólt is szereztünk

– nyilatkozta a német szakember a találkozót követő sajtótájékoztatón.

A szakvezető újságírói kérdésre elismerte, nem volt sok lehetőségük, ami leginkább az erőteljes, jól védekező magyar válogatottnak volt köszönhető. Kiemelte Willi Orbánt, akiről Gulácsi Péter is elmondta, a gólnál ugyan hibázott, de előtte három-négy helyzetnél is utolsó emberként tisztázott a védelemben. Hozzátette, belsővédő társa, Kádár Tamás is megnehezítette a dolgukat, nem könnyű mellette helyzeteket kialakítani – Mitroglunak sem volt sok levegője.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik