Válogatott

Egy mondat, amivel Marco Rossi tutira belopja magát a magyar szurkolók szívébe

A válogatott szövetségi kapitánya mellett Lovrencsics Gergő is nyilatkozott a Finnország elleni Nemzetek Ligája-meccs előtt.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott péntek reggel utazott el a Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére, akkor az indulás előtt Gera Zoltán másodedző és a DC United légiósa, Stieber Zoltán állt az újságírók rendelkezésére – Gera elárulta, mely játékosokkal szigorúbb a válogatottnál, míg Stieber azt is elmondta, milyen Rooney oldalán játszani Amerikában – Tamperében a Fradi játékosa, Lovrencsics Gergő és Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt a kérdésekre.

Arra kell figyelnünk, hogy ne csak jól játsszunk, hanem eredményesek is legyünk. Minden olyan elemet gyakoroltunk a héten, ami eldönthet egy-egy meccset – idézi az MLSZ Twitter-oldala Lovrencsics Gergőt.

A finn kapitány nem tudja, mire számíthat a magyaroktól
Szombaton megkezdjük a Nemzetek Ligája-szereplésünket.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hétfői Telki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, korábban klubcsapatokat edzett, ahol sokkal több időt tudott együtt tölteni a játékosokkal, az idő a fő ellenség jelenleg. Az olasz tréner a pénteki, mérkőzés előtti nyilatkozatában a nemzeti érzésekről beszélt, amivel valószínűleg sok drukker szívébe belopta magát.

Ha az ember egy országot képvisel, akkor egy nagyon különleges érzést kell, hogy érezzen, ezt én maximálisan érzem, és persze a büszkeséggel vegyülő óriási felelősséget is – idézi Rossit az MLSZ Twitter-oldala.

A szombati ellenfélről elmondta, több közelmúltbeli találkozóját elemezték a finn válogatottnak, amely vélhetően 4-4-2-es hadrendben áll majd fel. Szerinte az északiak a szó jó értelmében keményen és agresszívan kezdik majd az összecsapást. Hozzátette, felkészültek az ilyen jellegű futballra, és annak ellenére is önbizalommal kell játszaniuk, hogy vendégként lépnek pályára.

A várható kezdőcsapatról az MTI kérdésére Marco Rossi elmondta, mivel a finnek és a görögök elleni meccs között mindössze három nap lesz, így biztosan lesznek változások a Tamperében és Budapesten pályára lépő együttes között, és emiatt még egy-két kérdőjel a fejében. Kijelentette, ezek szombat délelőttre kiegyenesednek, a stratégia és a koncepció pedig már kész, azt a játékosok ismerik.

A keretről szólva a tréner arról beszélt, mivel két kisebb megszakítással 2012 óta Magyarországon dolgozik, nagyon jól ismeri az NB I-ben szereplő futballistákat, de a légiósok formájával is tökéletesen tisztában van, hiszen követte a válogatott mérkőzéseket is. Marco Rossi beszélt Szalai Ádámról is, aki Dzsudzsák Balázs utódjaként lett a válogatott csapatkapitánya.

Azt várom, hogy igazi vezére legyen a csapatnak, megfelelő hozzáállást tanúsítson, a fiatalokat pedig vegye a vállára és segítse át őket a nehezebb pillanatokon. Persze ezt azoktól a rutinos játékosoktól is elvárom, mint például Kádár Tamás, vagy Gulácsi Péter.

Újságírói kérdésre a kapitány elmondta, nem tudja összehasonlítani a Honvédnál végzett munkáját a mostanival, mert “egy országot képviselni mindig különleges érzés”, óriási büszkeséget és megtiszteltetést érez, amely egyben hatalmas felelőség is.

(MTI)

MLSZ Twitter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik