Válogatott

Stieber: Rossinál látszik, hogy mit szeretnénk játszani

A magyar válogatott játékosa arra is válaszolt, milyen együtt játszani a klubcsapatában Wayne Rooney-val.

A magyar válogatott péntek reggel utazott el a Finnország elleni tamperei mérkőzés helyszínére, az indulás előtt azonban még a DC United légiósa, Stieber Zoltán állt – előtte Gera Zoltán tartott sajtótájékoztatót, amin elárulta, kikkel bánik szigorúbban a válogatott edzésin – az újságírók rendelkezésére a Ferihegyi repülőtér GAT-terminálja előtt.

Leekensnél egyszer voltam együtt a csapattal, de annak nagyon örülök, hogy Marco Rossi nagyon komoly tervet vázolt fel a számunkra és mindenképpen pozitív dolog, hogy látszik, mit szeretnénk játszani. Remélem minél több olyan dolgot látunk a pályán, amit meg tudunk valósítani a kéréseiből – nyilatkozta Stieber, aki legutóbb Helsinkiben emlékezetes bombagólt lőtt a finneknek, ehhez hozzáfűzte, nagyon kedves emlék a számára, de nem akarja megígérni, hogy ugyanilyen gólt fog lőni.

Az amerikai bajnokságban játszó szélső Marco Rossiról elmondta, nem engedi közel magához a játékosokat, de abszolút profi és ami a legfontosabb, komoly terve van a csapattal és tudják, mit kér tőlük.

Mindenkinek látnia kell, hogy Henry még mindig mire képes – VIDEÓ
A 41 éves egykori világklasszis a belgák edzésén trükközött.

Ezzel a sorozattal az az UEFA célja, hogy hasonló erősségű csapatok játszanak egymás ellen – folytatta Stieber. – A görögök talán picivel erősebbek, mint a finnek, de összességében mindenkinek megvan az esélye, hogy megnyerje az adott meccset. Nem lesznek könnyű mérkőzések, nekünk az a feladatunk, hogy mindig megtegyünk mindent és megnyerjük a meccseket. Az a terv, amit a kapitány felvázolt, az kompakt. Több felállást is gyakoroltunk, lesz olyan szituáció, amikor vissza kell állni és lesz olyan, amikor támadni kell. A legfontosabb, hogy taktikailag rendben legyen a csapat, hosszútávon pedig az eredményesség a fő szempont.

Stieber újságírói kérdésre azt is elmondta, nagyon örül, hogy klubcsapatában olyan kvalitású játékossal játszhat együtt, mint Wayne Rooney, akinek a pályafutását senkinek nem kell bemutatni.

címlapfotó: MLSZ Twitter

Stieber nem ígéri, hogy újra lő bombagólt a finneknek. Fotó: Rangadó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik