Válogatott

Storck elégedett volt a távlati keret hozzáállásával

Hangya Szilvesztert a négynapos összetartás tapasztalatairól kérdeztük.

Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt napokban lezajlott a magyar válogatott távlati keretének összetartása. A négynapos edzőtáborozás végén egymás közötti meccset játszottak a résztvevők. A végül nagyjából 30 fősre duzzadt csapat tagja volt Hangya Szilveszter is, akit a tapasztalatokról kérdeztünk.

– Milyen élményekkel tért haza az edzőtáborból?

– Teljes mértékben pozitív, örültem, hogy meghívót kaptam. Vasárnap csak egy regeneráló edzésünk volt, mivel a keret nagy része bajnokit játszott még, csak pár ember edzett aznap, ők sem tejes intenzitással. Hétfőn gyorsasági és labdás felméréssel kezdtük a napot, délután rendes tréning volt, ahogy kedden is. Szerdán egymás közötti játékkal fejeződött be az összetartás.

– Hogyan zárta le a közös munkát a szövetségi kapitány?

– Azt mondta, tetszett neki az elmúlt négy nap, mindenki hozzáállásával elégedett volt, látta rajtunk, hogy bizonyítani akarunk. Hozzátette, hogy mindenkinek meglesz a lehetősége, hogy az utazó keret tagja legyen majd a nyári Eb-n, aminek feltétele a jó teljesítmény és a rendszeres játéklehetőség.

– Kaptak külön edzésprogramot vagy ajánlásokat a télre?

– Azt csak a saját csapatunktól kaptunk. Ő csak azt tanácsolta, hogy pár napra se álljunk le teljes mértékben, mert az nem tesz jót. Igyekezzünk rendszeresen legalább futni vagy úszni, hogy a forma megmaradjon.

– Jól ment Önnek a játék az egymás közti meccsen?

– Úgy éreztem, hogy igen, annak ellenére is, hogy az első félidőben balszélsőt kellett játszanom, amire mostanság nem volt példa, legutóbb utánpótlás szinten fordult elő. Erre azért volt szükség, mert Gyurcsó Ádám sérülést szenvedett. A második félidőben saját helyemen szerepelhettem.

– Milyen sérülésről van szó Gyurcsó esetében?

– Szerencsére semmi komoly, a combhajlítója fájt egy kissé, ezért nem szerették volna a nagyobb sérülést kockáztatni.

– Tervez még összetartást Bernd Storck a távlati csapat számára?

– Erről nem esett szó.

Olvasói sztorik