NB I

Nem sérülés miatt padozott a Vasas védője

Hangya Szilvesztert taktikai okokból hagyta ki Simon Antal.

Kapcsolódó cikkek

Hangya Szilveszter számára pazarul indult a 2015–2016-os idény. A Vasassal várakozáson felül szerepeltek, stabil kezdő volt, később a válogatott bő keretébe is meghívót kapott. Valami azonban mintha eltört volna: csapata visszacsúszott, ő pedig a válogatott keret után a hétvégén már a kezdőből is kikerült. Őt kérdezte a Rangadó.hu.

– Miért maradt ki a Videoton FC elleni kezdőből?

– Egyszerűen így döntött a mester. A stabilitás volt a fő szempont, úgy néz ki, most nem fértem bele az elképzeléseibe.

– Tehát nem sérülés indokolta a kihagyását?

– Nem, teljesen egészséges vagyok.

– Amikor Bernd Storck szövetségi kapitány behívta a Feröer-szigetek és Görögország ellen készülő magyar válogatott keretébe, gondolta volna, hogy néhány fordulóval később a kispadon találja magát?

– Nem az én tisztem eldönteni, hogy ki játszik. Ezzel együtt azt kell mondanom, abszolút nem gondoltam volna, hogy ez fog történni. Mindenkivel előfordul, ez most így alakult.

– A Vasas a hétvégén a Puskás Akadémiával találkozik. A két csapat tabellán elfoglalt helyezését figyelembe véve nevezhetjük ezt „hatpontos” mérkőzésnek?

– Egyértelműen, és hasonlóan fontos lesz a Békéscsaba elleni mérkőzés is, amelyet az elhalasztott fordulóban vívunk majd jövő szerdán. Ez a két meccs nagyban befolyásolhatja, hogy a szezon végén búcsúznunk kell-e az első osztálytól. A hétvégén kötelező lesz győznünk hazai pályán. A következő négy találkozón minimum hét pont megszerzése a cél. Ennél kevesebbel nem lennénk elégedettek.

– A mostaniaknál jobb eredményekkel kezdték a szezont. Számított arra, hogy könnyen megeshet majd, hogy a telet akár kiesőhelyen töltik?

– Nem számítottam rá, és a játék képe alapján nem is ez a reális. De ez úgyis változni fog.

– Arra céloz, hogy szerencsétlenül alakultak a meccsek?

– Az első pár meccs meglehetősen. Sok egy-nullás vereséget szenvedtünk, balszerencsés gólokat kaptunk, amikor az ellenfél egyszer eljött a kapunkig; elöl pedig nem rúgtuk be a helyzeteinket. Azon dolgozunk, hogy a jövőben ez változzon.

Olvasói sztorik