Válogatott

„Hát ő meg ki?” – bemutatjuk a Storck-keret kevésbé ismert játékosait

A magyar válogatott legfrissebb névsorában akad több a nagyközönség számára ismeretlen játékos is.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu is beszámolt róla, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány újabb keretet hirdetett, ezúttal egy négynapos edzőtáborozásra. A válogatott tagjai azok a játékosok lesznek, akik nem feltétlenül az első kerethez tartoznak, inkább itthon játszó, periférián lévő játékosok. Mivel a nagyközönség számára jó részük ismeretlen, a Rangadó.hu néhány mondattal bemutatja, kikről is van szó.

Kapusok

A kapusok közül Dibusz Dénes aligha ismeretlen név, ahogy Nagy Gergelyről is sokan hallottak már, így koncentráljunk inkább Hegedűs Lajosra.

A 27 éves Hegedűs Lajos 2006 óta az MTK felnőttkeretének tagja, de közben siófoki és pécsi kanyar is színesítette pályafutását. 2010-2011-ben lett a csapat első számú kapusa, azóta minden bajnokságban ő védte a legtöbbet. A 192 centiméter magas, juniorként a Ferencvárosban kezdő játékos idén még nem hagyott ki találkozót.

Védők

A védők közül Botka Endre a felnőttkeret tagja is volt, rendszeresen pályára lépett az U21-es válogatottban. Pintér Ádám, Forró Gyula, Lang Ádám, Szabó János már játszott címeres mezben, Hangya Szilveszter Botkához hasonlóan nemrég volt meghívva. Maradt Kocsis Gergő, Gévay Zsolt és Bese Barnabás.

Kocsis Gergő MTK-nevelésű labdarúgóként került Székesfehérvárra, ahol az NB III-as keret tagja volt, mígnem Joan Carrillo a már bajnok Videoton első csapatába is becserélte a Ferencváros ellen elveszített utolsó meccsen. Nyáron a Puskás Akadémiához távozott, ahol eddig két NB I-es találkozón lépett pályára.

Gévay Zsolt 28 éves és Székesfehérváron kezdte pályafutását. 2007 nyarán távozott Makóra, ahol NB II-es játékossá vált, 2009-ben az akkor már bőven NB I-es Pakshoz igazolt, ahol első évben a meccsek több mint felén játszott. Bár a rá következő két évben stabilan pályára került, 2012-ben Gyirmótra, egy évvel később az NB I-es Mezőkövesdhez került, a tavalyi évet azonban újra Tolnában játszotta végig – szó szerint, hiszen az összes meccsen pályára lépett, ahogy idén sem hiányzott még.

Bese Barnabás valamivel nagyobb ígéretként indult, mint amennyit eddig valóra váltott, bár még mindig csak 21 éves. 11 évesen a Ferencvároshoz igazolt, 14 évesen az MTK vitte el. Első, 2012-2013-as NB I-es évében 12-szer került pályára, mindannyiszor csereként. Az idei esztendőig jellemzően inkább csak így lépett pályára, ám idén oszlopos tagja lett az MTK-nak és az összes mérkőzésen a kezdő 11-be jelölték. Hét gólja van az NB I-ben.

Középpályások

Nagy Ádám, Márkvárt Dávid, Kleinheisler László, Koman Vladimir mind ismert nevei lettek a magyar labdarúgásnak, de Vida Mátét is láttuk már a válogatott keretének tagjai között, így a középpályáról csak Adorján Krisztiánhoz szükséges magyarázatot fűzni.

Adorján MTK-nevelésű labdarúgóként az első Liverpoolba igazolt vonulatot (Németh Krisztián, Simon András, Gulácsi) követően került a Mersey partjára, ahol 2009 és 2013 között nevelkedett, ám a többi magyarhoz hasonlóan ő sem léphetett pályára a felnőtt csapatban. 2013-2014-re kölcsönadták a Groningenhez, ahol 19 meccset játszott és három gólt szerzett. Kölcsönszerződésének lejártával nem tartott rá igényt a holland klub és nevelőegyesülete sem, így az olasz harmadosztályú Novarához igazolt, ahol első évben háromszor játszott összesen 76 percet, a Serie B-be való visszajutást követően azonban tejesen kiszorult a keretből és egyelőre játékperc nélkül várja az esetleges Serie A-ba jutást.

Támadók

A támadóknál igazán rutinos válogatott játékosnak csak Gyurcsó Ádám számít, de ismert a Puskás Akadémiában tavaly berobbanó Sallai Roland, az U20-as vb-gólkirály Mervó Bence és az idén szenzációsan játszó Pekár László neve is.

Mervóhoz hasonlóan Gera Dániel is 1995-ös születésű. A ferencvárosi Gera névrokona mindenhol megfordult, csak a zöld-fehéreknél nem: a legtöbbet az MTK-nál töltötte, de a Vasasnál és az Újpestnél is játszott. 2011 óta van a jelenlegi bronzérmesnél, ahol tavaly már lehetőséget is kapott, egyszer kezdő, egyszer csere volt. Az U21-es válogatottban is pályára lépő fiatal nevével idén már rendszerint a kezdőben találkozhatunk, összesen 15 meccse van az NB I-ben.

Utolsó delikvensünk Balogh Norbert. Szemtelenül fiatal, 1996-ban látta meg a napvilágot, ennek ellenére már második éve NB I-es játékos. Bár tavaly 19 találkozón pályára lépett, gólt csak a 28. fordulóban lőtt, igaz akkor a Pápa ellen duplázni tudott. Idén valamivel jobban megy neki, három gólja is van. 15-ször volt kezdő, kétszer csere a 2015-2016-os szezonban. A korosztályos válogatottak rendszeres szereplője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik